Ismét gyalogátkelőhelyen történt baleset Szombathelyen

Ellentmondásosak a szemtanúk nyilatkozatai.
A Suzuki szélvédőjét betörte az elütött férfi
TM/Nyugat.hu

A Petőfi Sándor utca irányába tartott egy Suzuki személygépkocsi, ami elütött egy gyalogátkelőhelyen áthaladó középkorú férfit. A gyalogos fejjel betörte a szélvédőt, majd az aszfaltra esett.

Helyszíni szemle gyalogoselütés után, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Az eset egyik szemtanúja a helyszínelőnek és nekünk is elmondta, hogy szerinte egyértelműen a gyalogos hibázott, mivel a férfi a sportcsarnok felőli oldalról akart körültekintés nélkül áthaladni a körház felőli oldalra. Elmondta, hogy több ismerősével együtt látták, hogy a férfi jobbra nézett, de balra nem, így indult el. Hozzátette: a balról érkező személyautó alacsony sebességgel közelítette meg a gyalogátkelőhelyet. A férfi írásban is megerősítette, hogy a gyalogost tartja felelősnek az esetért.

Ellentmondásos a szemtanúk nyilatkozata arról, hogy melyik oldalról indult a gyalogos
TM/Nyugat.hu

Úgy tudjuk, hogy a gyalogos viszont azt állította, hogy a túloldalról indult el és már majdnem átért, amikor a Suzuki elütötte. Az ő verzióját is alátámasztotta egy szemtanú, aki egy ablak mögül látta, amint a férfi elindul a kórház felőli oldalról, de ezután elfordult és csak a puffanásra nézett vissza, akkor már a gyalogos a földön feküdt.

A Suzuki szélvédőjét betörte az elütött gyalogos teste
TM/Nyugat.hu

Az elsőként említett szemtanú és az autó vezetője ismerik egymást, a másodikként említett szemtanú pedig csak látásból ismeri a gyalogost, aki rendszeresen jár arrafelé.

A terelőkúp jelöli az elütési pontot
TM/Nyugat.hu

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Ennél a balesetnél elsődleges adatok alapján a gyalogos szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést. A mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Januárban a Jókai utcában történt Még tart a büntetőeljárás az indulatokat kiváltó szombathelyi baleset miatt March 04. 11:18 hasonló eset, akkor két fiatal lányt sodort el egy gyorsan közlekedő autó a gyalogátkelőhelynél. Mindkét gyalogos megsérült, kórházba kellett szállítani őket. Abban az ügyben még mindig folyamatban van a büntetőeljárás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló