Gyere, és engedd szabadjára a Foucault-ingát velünk a szombathelyi Székesegyházban

Szerdán, délután kettőkor teszteljük, hogy forog-e még alattunk a Föld!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Hamarosan kiderül, hogy forog-e még alattunk a Föld June 16. 13:29 , idén újra elvégzik a Foucalt-féle ingakísérletet Szombathelyen, a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban. Június 19-én a Nyugat.hu szerkesztősége is kísérletet tesz a Föld forgásának bizonyítására.

Valami hasonlóra lehet számítani idén is
Mészáros Zsolt

Éppen ezért, szerdán, 14 órakor a birtokunkba vesszük a Gothard Jenő által tervezett és épített ingaszerkezetet. Gyere el, és légy részese a kísérletünknek! 13:50 perckor mi már ott leszünk, és pontban kettőkor meggyújtjuk a gyertyát, hogy a láng elégesse az ingát visszatartó zsinórt, és ezzel kezdetét vegye a Föld forgásának tesztelése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek