Márciusban árverezték el a volt velemi gyermektábort, de még nem tudni, ki a vevő

A szerződés aláírása előtt nem tudhatjuk meg, hogy ki vette meg a gyermektábort.

Az adásvételi szerződés aláírására várhatóan május hónapban fog sor kerülni - írta hivatali nyelven megfogalmazott válaszában a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

Azt is hozzátették, hogy az ingatlan új tulajdonosának nevét csak az adásvételi szerződés aláírása után közölhetik.

A volt velemi gyermektábor területének nagyobb részét március elején hirdette meg Csütörtöktől lehet licitálni a volt velemi gyermektáborra March 21. 06:53 árverésen az MNV. Az árverés a volt gyermektábor egy részét, igaz, a nagyobb területet érintette. A közel 20 ezer négyzetméteres ingatlant ugyanis több részre osztották, amikor az alsó, a Kossuth utca felőli részen megépült a Camphill Egyesület gyermekotthona.

A régi tábort eladják, a volt Camphill gyermekotthon marad az államé
Mészáros D. Zsolt

Az árverésen az erdő szélén álló régi gyermektáborra, és a 12 ezer négyzetméteres területére lehetett licitálni. A tábor a II. világháború előtt épült, ifjúsági táborként szolgált. A háború után úttörőtábor működött itt, a rendszerváltáskor a Vas megyei önkormányzat tulajdonába került. 2011-ben lett az államé, amikor a kormány államosította a megyei közgyűlések vagyonát.

A gyermekotthon történetéről és az ingatlan sorsáról januárban írtunk tényfeltáró cikket Adományokból építettek gyermekotthont Velemben, ami négy év működés után 11 éve üresen áll January 11. 13:06 . A gyermekotthonhoz tartozó terület egyébként 5811 négyzetméter.

Információink szerint nyolc érdeklődő licitált az árverésen, köztük egy szombathelyi magánszemély, és egy régebben Velembe költözött vállalkozó is.

A kikiáltási ár 32 millió 551 ezer forint volt, az árverés március 21-én reggel 8-kor indult. Az utolsó ajánlat 54 millió 151 ezer forintos vételárról szólt, ami 21 millió 600 ezer forinttal haladta meg a kikiáltási árat.

Az MNV ígérete szerint néhány héten belül megtudhatjuk, ki vette meg a volt velemi gyermektábort.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet