Győrben sztrájkra készülnek az Audi-dolgozók

Mutatjuk, milyen követeléseik vannak.

Sajtóközlemény adott ki a Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután vállalat nem válaszolt a szakszervezet ajánlatára.

Azt írják, korábban erre még nem volt példa a bértárgyalások során.

Mindezek után a szakszervezet elnöksége azt javasolja a január 14-i bizalmi értekezleten, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek és állítsák fel a a sztrájkbizottságot.

Mindez azt jelenti - tesszük hozzá -, hogy az Audinál nem az úgynevezett túlóratörvény, hanem a bérek és egyéb juttatások miatt alakult ki feszültség.

Hogy valóban lesz-e sztrájk, azt egyelőre nem lehet megmondani, mindenesetre a munkáltató és a munkavállalók között nem először alakult ki feszült helyzet.

Tavasszal is megvívták a felek a csatájukat, akkor is sztrájkbizottság alakult, de aztán sikerül megegyezni.

Az AHFSZ honlapján megtalálhatók, milyen követelései vannak most az Audi-dolgozóknak:

 • Az alapbér 18%-kal, de minimum 75000 Ft-tal történő emelése
 • A 2019-es évben további 4% mozgóbér összegének az alapbérbe való beépítése
 • A Választható Béren Kívüli Juttatás keretösszeg reálértékén tartása érdekében a 2019-es évre a jelenlegi 620000 Ft-os keret 787000 Ft-ra emelése
 • A lojalitási bónusz mértéke először az 5. évtől havi bruttó 15000 Ft-tal megkezdve, majd minden betöltött év után további bruttó havi 3000 Ft-tal emelkedjen
 • A jubileumi bónusz bevezetése: a vállalatunknál eltöltött 5. évtől egyszeri bruttó 50000 Ft-os kifizetést jelent, ami 5 évente további bruttó 50000 Ft-tal emelkedik a 20. évvel bezárólag. A 25. évre a 2018-as évben a munkáltató és az Üzemi Tanáccsal közösen kidolgozott és alkalmazott gyakorlat szerinti elismerés, ami 1 havi munkabér (alapbér+mozgóbér), a 25. évben egy nap pótszabadság, jubileumi ajándék átadása ünnepség keretein belül.
 • A további részlet a szakszervezet közleményében .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság