Győzelemmel zárta a szombatot a szombathelyi Kiss Norbi

A belgiumi Zolderben folytatódott hétvégén a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing szombathelyi pilótája az edzéseken remekül ment, majd az időmérőn – ahogy idén eddig mindig – a leggyorsabb volt, 1.56.688-as idővel szerezte meg az első rajtkockát.

A szombati első versenyen jól sikerült a rajt a címvédő számára, magabiztosan vezetett, ám a harmadik körben technikai probléma miatt ki kellett állnia. Az első helyet így Jochen Hahn örökölte meg, aki biztosan győzött Lenz és Rodrigues előtt.

„Sajnos kiestünk az első versenyen turbóprobléma miatt, pedig addig nagyon jól sikerült a futam. Magabiztosan sikerült eljönni a rajt után, folyamatosan építettem az előnyt, amikor elment a turbónyomás. Arra gondoltam, hogy bejövök a boxutcába, de a kijárat előtt megindult újra az autó, visszatért az ereje. A célegyenesben viszont füstölni kezdett, így kiálltam. Sajnos nem volt szerencsénk, ez a győzelem elúszott, de a második versenyen megpróbálunk javítani” – mondta Kiss Norbert.

Márti Bóta Photography

A Révész Racing szerelőinek sikerült megjavítani az autót, így a szombathelyi versenyző ott lehetett a szombati második rajtnál, de a mezőny végéről kellett indulnia. Az élen haladók által felvert porban hátul keveset láthattak a pilóták, de Kiss Norbert így is öt versenyzőt megelőzött pár kanyar alatt, majd a hetedik helyre jött fel az első kör végére.

Márti Bóta Photography

A bajnoki rivális Hahn mögött ment, amikor Hecker és Lenz összeütközött, így már a negyedik helyen kezdhette a harmadik kört. Albacete vezetett, és kihasználva, hogy mögötte nagy volt a kavarodás, komoly előnyt épített ki. Kiss Norbert nagy tempóban haladt, és a negyedik körben újabb pozíciót javított, majd Kursim mellett is elment.

Ettől kezdve Albacete üldözésébe kezdett, és féltávnál a felére csökkent a hátrány, körönként két(!) másodperccel volt gyorsabb a magyar versenyző a spanyolnál. A 9. körben aztán egy fantasztikus előzéssel az élre állt Kiss Norbert, de Faas balesete miatt piros zászlóval megállították a versenyt. Mivel a szabályok szerint ilyenkor az előző kör helyezése számít végeredménynek, így Albacete lett a győztes.

Márti Bóta Photography

„Az utolsó előtti rajthelyről indulva remek versenyünk volt. 7-8 előzés és néhány autó kiesése után utolértem az élen haladó Albacetet, és sikerült elé kerülnöm, bár keményen védekezett. Aztán a piros zászló előtt már az élen haladtam, de ilyenkor a szabály az, hogy az előző kör eredménye számít. Bár pontszámban sokat nem jelent, hogy első vagy második vagy, de a győzelem az győzelem, ezért nyerni akartam. Így kicsit csalódott vagyok” – mondta Kiss Norbert közvetlenül a leintés után.

Ekkor még senki nem tudta, hogy a spanyol pilótát viszont vizsgálják a felügyelők. Az eredményhirdetés után aztán jött a hír, hogy Albacete helytelen rajtpozícióért és pályaelhagyással szerzett jogosulatlan előny miatt 5-5 másodperc büntetést kapott, így viszont Kiss Norbert nyerte a szombati második versenyt.

Márti Bóta Photography
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport