Győzelmi felvonulásra készülnek az oroszok május 9-én Mariupolban

Az oroszok által kinevezett polgármestert, Kosztyantin Ivascsenkot arra utasították, hogy kezdje meg az előkészületeket.

Felvonulással ünnepelnék az oroszok Mariupol lerombolt városában a „Győzelem napját”, azaz május 9-ét – legalábbis Petro Andrjuscsenko a kikötőváros kormánypárti polgármesterének, Vadim Bojcsenkónak a tanácsadója szerint.

Mint írta, az oroszok által kinevezett polgármestert, Kosztyantin Ivascsenkot arra utasították, hogy tisztítsa meg a belváros egy részét a romoktól és a hulláktól, hogy május 9-én meg lehessen tartani a győzelmi felvonulást - számolt be a hvg.hu .

Ugyanakkor Andrjuscsenko szerint a városban egyelőre sem ember, sem jármű nincs elegendő egy ilyen rendezvény megszervezéséhez.

A lap korábban már jelezte, hogy Vlagyimir Putyin május 9-én – a Szovjetuniónak a III. Birodalom fölött aratott győzelmének hivatalos emléknapján – kívánja maga is kihirdetni a győzelmét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet