Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Győztek a szombathelyi lakók, életben maradhatnak a Szent Gellért utcai fák

Ma délután kiderült, volt értelme az aláírásgyűjtésnek és a harcias kiállásnak.

Múlt héten polgári engedetlenségig fajult a közröhejnek számító Diófa utcai bringaútprojekt. Nem volt elég, hogy átmegy a nyomvonal egy lakóházon Épülő kerékpárút elé ugrott egy négyemeletes ház Szombathelyen 2015. June 06. 12:37 , de múlt héten teljesen egészséges fákat készültek kivágni Patthelyzet és polgári engedetlenség a Szent Gellért utcában 2015. June 16. 18:19 a Szent Gellért utcához való csatlakozásnál.

Megmaradnak a Szent Gellért utcai fák
Bonyhádi Zoltán

Azt tudni lehetett, hogy minden lombos veszélyben van, hiszen 16 fa kivágására engedéllyel rendelkezett a kivitelező, ezért a fák védelméért már az előző botrány idején aláírásgyűjtésbe kezdtek a lakók. Múlt héten az első láncfűrész zajára fel is figyeltek, többen autóikkal a két halálra ítélt fa alá álltak, ezzel meggátolva az értelmetlen pusztítást.

Patthelyzet a Szent Gellért utcai bicikliút építésén
A helyiek autókkal álltak utat
Bonyhádi Zoltán

Értelmetlen, mert az itt épülő szakaszra párhuzamosan, attól néhány lépésnyire már halad egy bicikliút Tovább épül az elbaltázott bicikliút Szombathelyen 2015. June 16. 11:45 .

Tovább épül az elbaltázott bicikliút
Nyugat.hu

A lakók joggal háborodtak fel, erre a Fidesz pusztán azért kiadott egy baloldali médiahisztit és álhíreket emlegető felesleges közleményt, mert a tiltakozó lakók közül ketten is szerkesztőségünk munkatársai A helyi Fidesz felháborodott a Diófa utcai fakivágásos "hisztériakeltés" miatt 2015. June 17. 13:52 . A környékbeliek szerint egyébként a fáknak nincsen politikai hovatartozásuk.

Megmaradnak a Szent Gellért utcai fák
A hülyeség emlékműve: van, ami örök mementóként megmarad
Bonyhádi Zoltán

Győzött a józan ész, megmaradnak a fák

Úgy néz ki, ebben is igazuk lett, ugyanis ma délután városházi közlemény landolt nálunk, amelyben az áll, hogy az elmúlt napokban egyeztetés zajlott az illetékesek közt, és olyan műszaki megoldást választanak, amivel elkerülhető lesz a fák kivágása.

Megmaradnak a Szent Gellért utcai fák
Vendel, a szarvasbogár famászással ünnepelte a jó hírt
Bonyhádi Zoltán

Lám-lám, milyen eredményes tud lenni, ha izomból vagdalkozó közlemények helyett néha-néha lazítunk egy fél órát...

Sajtóközlemény: Nem vágják ki a fákat

Lakossági kezdeményezést követően Szombathely polgármestere a múlt héten azt kérte, hogy a szakemberek vizsgálják meg, elkerülhető-e a Szent Gellért utcában épülő kerékpárút nyomvonalában található két fa kivágása.

Az elmúlt napokban egyeztetés zajlott a kerékpárút tervezőjével, kivitelezőjével, illetve az uniós támogatás felhasználásának ellenőrzésében közreműködő szervezet képviselőivel.

A lehetséges változtatások közül dr. Puskás Tivadar polgármester döntése alapján azt a műszaki megoldást valósítják meg, amely lehetővé teszi, hogy a két fa kivágása nélkül épüljön meg a kerékpárút.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra