Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épülő kerékpárút elé ugrott egy négyemeletes ház Szombathelyen

A terv szerint kezdték építeni a Diófa utcai kerékpárutat, ám közben nem várt akadályba ütköztek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már írtunk arról, hogy kerékpárút Csúsznak a szombathelyi bicikliutak 2015. May 18. 15:40 és kerékpárnyom Mi ez a sok felfestett bringajel a Szent Gellért utcában? 2015. April 27. 11:08 építések/felfestések zajlanak a szombathelyi KISZ-lakótelepen (már nem ez a neve, de itt lakom, és mifelénk bizony a mai napig így hívják). Így jött el a pillanat, hogy a Diófa utcában is nekilássanak az építésnek, amit szépen el is kezdtek a szakemberek. Aztán nem várt probléma következett be:

az előre megtervezett nyomvonalon ott termett egy évtizedekkel ezelőtt épült négyemeletes társasház.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nem csak nekünk tűnt fel, sőt. Olvasónk jelezte, hogy szerinte van ott olyan fa, ami gyökér módon szanaszét fogja törni a friss bringautat - alulról. Fel is tettük a kérdéseinket az illetékes helyeken, nem fogják elhinni: a ház győzött.

Ezért kell visszabontani a közel kész kerékpárutat
Hopp, egy ház
Bonyhádi Zoltán

Kérdéseink után, csütörtökön helyszíni szemlét tartottak az önkormányzat munkatársai, akik megállapították a fentit, amit most már harmadszor írunk le:

egy ház van az útban!

A hozzánk eljuttatott információ szerint a kivitelező a terveknek megfelelően dolgozik. Akkor mégis, hogy nem tűnt fel neki, hogy a kerékpárút nyomvonala két ingatlan esetében is túl közel került a házakhoz, egy ház esetében pedig átmenne az ingatlanon?

:DDDDD ja, hogy ebben adóforintok is vannak? akkor :'(((((

A kivitelezővel és műszaki ellenőrrel a helyszínen egyeztettek, ezek alapján a már elkészült szegélyt ezeken a szakaszokon visszabontják, és a járda nyomvonalát is

elhúzzák

az épületektől.

Ezért kell visszabontani a közel kész kerékpárutat
A teljes magyar építőipar egyetlen képen: minden a terv szerint
Bonyhádi Zoltán

A közelre nőtt fákról annyit, hogy a sorsuk már majdnem eldőlt, de mégsem: a tervezés során a fakivágások szükségességét is vizsgálták. A nyomvonalban, illetve ahhoz közel 16 fa kivágására kért és kapott az önkormányzat engedélyt. (Még mindig nem bírunk lekattanni róla: ha a növényeket megnézték, hogy a fenében nem tűnt fel egy lakóház?)

Viszont csak akkor fognak bármit kivágni, ha bizonyossá válik, hogy az nem maradhat a helyén, mert a gyökérzete sérülhet, vagy a későbbiekben akadályozná a kerékpárút fenntartását. Kertész szakember bevonásával döntenek minden esetben az adott fa sorsáról. A hozzánk eljuttatott infó szerint minden kivágott fát pótolnak majd a kivitelezés végső szakaszában - szép is lenne a Diófa utca diófa nélkül...

Ezért kell visszabontani a közel kész kerékpárutat
Egyelőre még minden lombos a helyén marad
Bonyhádi Zoltán

Mondjuk, ha tényleg odébbcsusszan a nyomvonal, lehet, hogy lesz éppen emiatt megmenekülő fa is. Micsoda szimbiózis! Egy lakóház ment meg egy fát a kivágástól.

Egyébként ez is egy frappáns megoldás lehetne az épület és a bicikliút problémájára, Béláim.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aktuál

Hirdetés