Lázár János kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét

Hana Delleman a magyar-osztrák vasúttársaság ausztriai kirendeltségét vezette.

Lázár János építési és beruházási miniszter november elején menesztette Hana Dellemant, a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét.

Az osztrák szakminisztérium közleményében azt írták, hogy Hana Dellemannt indoklás nélkül bocsátották el. A minisztérium szerint az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, mint írják, Ausztria ezért jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

A hírről beszámolt az osztrák közszolgálati televízió is, ők is megerősítették, hogy az osztrák állam jogi lépéseket tesz a vezérigazgató-helyettes indoklás nélküli elbocsátása miatt.

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van, az osztrák és a magyar állam. Az Opten céginformációs rendszer szerint a magyar államnak van többségi tulajdona a vasúttársaságban.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet