A szombathelyi főszerkesztő lemondatná Ferenc pápát

Gyurácz Ferenc visszahívná XVI. Benedeket, mert Ferenc pápa túl toleráns a menekültekkel.

Ferenc pápának el kellene fogadnia, hogy elöregedett, és visszaadnia az irányítást XVI. Benedeknek, aki szellemileg bizonyára ma is fiatalabb nála.

Ezzel a szöveggel osztott meg egy cikket Gyurácz Ferenc, az önkormányzati tulajdonú és fenntartású szombathelyi Vasi Szemle főszerkesztője:

A képre kattintva megnézheti a posztot
Forrás: Facebook / Gyurácz Ferenc

Az MTI tudósítása alapján írt cikk arról szól, hogy Ferenc pápa a zsidó újév alkalmából a Vatikánban fogadta a Zsidó Világkongresszus (WJC) küldöttségét, köztük Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét, a WJC alelnökét.

Ferenc pápa a találkozón felemelte hangját a vallási fundamentalizmus ellen, amely megítélése szerint minden vallásban fellelhető.

A pápa a migrációval összefüggésben tapasztalható európai gyűlöletbeszédről szólva úgy fogalmazott: Európának el kell fogadnia, hogy a kontinens elöregedett

– írták.

A Mazsihisz tájékoztatása szerint Ferenc pápa azt mondta,

új lendületre, új emberek befogadására van szükség a fejlődéshez, s ez a változás innovációt és fellendülést eredményezhet. Hangsúlyozta azonban, hogy a befogadás csakis átgondolt és felelős integrációs politikával együtt képzelhető el. Ha önmagában csak a befogadásról beszélünk, hibát követünk el

.

Ez a gondolatmenet késztette Gyurácz Ferencet arra, hogy a pápa lemondását követelje. Persze, nincs ezzel egyedül, a magyar, magát jobboldalinak és kereszténynek tartó kormányoldal rendre kritizálja a pápát, amiért ő a keresztényi értékek erősítésére és képviseletére szólít fel a menekültekkel kapcsolatban.

Gyurácz Ferenc átveszi a Vasi Príma-díjat Puskás Tivadar polgármestertől
Mészáros Zsolt

Gyurácznak nem ez az első, láthatóan a keresztényi értékekkel szembe helyezkedő kirohanása. Két évvel ezelőtt gyomnövényekhez hasonlította "A fekete gyomnövények vad, vegetatív burjánzással elveszik tőlünk Európát" 2014. August 16. 11:05 a Bécsben látott muszlim nőket, akikről azt írta, hogy

vad, vegetatív burjánzással elveszik tőlünk Európát

.

Tavaly decemberben azt írta, halállal büntetné Jean-Claude Junckert Halállal büntetné Junckert egy szombathelyi főszerkesztő 2015. December 01. 10:13 , az Európai Bizottság elnökét. Szó szerint ezt:

Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t. Majd bolondok lesznek a törökök megvédeni Európát Európa helyett. A kedvezményeket természetesen elfogadják, élnek velük, de a migrációt eszük ágában sem lesz meggátolni. Hiszen ők is - 100 millió muzulmán! - az EU-ba törekszenek. Az ilyen Junckerek méltó megbüntetése érdekében kell majd visszaállítani a halálbüntetést. Mielőtt még a muszlim hódítók alkalmazzák – ellenünk.

Az idén májusban pedig a Kiss László úszóedző szexuális erőszak-botránya közben az egyik áldozatról így írt Aljas módon rúgott bele az erőszakoló Kiss László áldozatába a Prima-díjas szombathelyi író 2016. May 11. 13:38 :

fb

Gyurácz Ferenc egyébként tavaly, az önkormányzatnak írt sértődött levelében lemondott a Gazdag Erzsi Irodalmi Alapítvány kuratóriumi elnöki posztjáról, ahová nem sokkal korábban nevezte ki a szombathelyi közgyűlés. Lemondását azzal indokolta, hogy hecckampány indult ellene a sajtóban Koncepciós jellegű félremagyarázás miatt lemond Gyurácz Ferenc 2016. May 15. 22:58 .

Gyurácz ma is a közpénzből kiadott Vasi Szemle főszerkesztője, és a Vasi Príma-díj birtokosa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet