Ha ez hiányzott volna önnek: indulhat Tunéziába, megszűntek a járványügyi korlátozások

Miután november 29-én már egy, Covid-19-cel összefüggő halálesetet sem regisztráltak, eltörölték a járványügyi beutazási korlátozásokat Tunéziában.

A tunéziai egészségügyi minisztérium december 1-jén bejelentette, hogy megszünteti az oltási igazolvány és a PCR-teszt bemutatásának kötelezettségét az országba történő beutazásnál. Az indoklás szerint a fertőzések száma folyamatosan csökken Tunéziában és nemzetközi szinten is - írja a napi.hu .

A döntés az után született meg, hogy az észak-afrikai ország kedden nulla Covid-19-cel összefüggő halálesetet jelentett. Az egészségügyi minisztérium november 21. és 27. között összesen 81 fertőzést regisztrált, ami 5,91 százalékos fertőzöttségi aránynak felel meg.

Tunéziában a 2020 márciusában regisztrált első megbetegedés óta 29 268 ember halt meg Covid-19-fertőzés következtében, és összesen 1,14 millióan kapták el a betegséget.

A csütörtöki döntéstől azt várja az ország, hogy fellendíti a beutazó turizmust, amely az ágazat reményei szerint visszatér a pandémia előtti szintre. A turizmus a világjárvány előtt a második legnagyobb GDP-termelő ágazat volt Tunéziában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek