Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha minden igaz, őszre elkészül az új szombathelyi „SZTK”

A kórházzal szemben épülő egészségügyi alapellátó kezdi elnyerni végleges formáját.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus sok mindent felülírt az utóbbi hónapokban, de van néhány projekt, amelyeket láthatóan nem nagyon befolyásolt a járvány.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ilyen például a Markusovszky-kórházzal szemben épülő új Egészségügyi Alapellátó Központ Újabb részletek az épülő szombathelyi egészségügyi központról - a régi SZTK-ban nem lesz már rendelés 2019. December 12. 12:29 , amelyről – tapasztalatom szerint – meglehetősen keveset tudnak a városlakók, de amely napról-napra többet mutat magából.

Épülő egészségügyi ellátó
Kiss Tamás

Ideje tehát megbarátkozni vele, mert nemsokára 15 rendelő lesz itt: négy háziorvosi, hat felnőtt fogorvosi (ezek az SZTK-ból költöznek át), négy gyermek fogorvosi, és ideköltözik a Wesselényi utcai fogorvosi ügyelet is.

Lesz egy vérvételi helyiség is.

És nem is olyan sokára.

„A kivitelező Dreiszker és Társai Kft. a koronavírus-járvány okozta nehézségeket az építőanyagok tervezett beépítése előtti beszerzésével és munkaerő átszervezéssel ellensúlyozta. A kivitelezéssorán a koronavírus járvány miatt késedelem nem keletkezett” – közölte érdeklődésünkre Károlyi Ákos városi jegyző.

Épülő egészségügyi ellátó
Kiss Tamás

Az épület jelenlegi készültségi szintje kb. 75 százalék, és várhatóan novemberben be is fejeződnek a munkák.

Azt még korábban, a tervezőtől tudtuk meg Újabb részletek az épülő szombathelyi egészségügyi központról - a régi SZTK-ban nem lesz már rendelés 2019. December 12. 12:29 , hogy a fűtést hőszivattyúkkal oldják majd meg, amihez nem kell gáz, az épület széndioxid-kibocsátása nulla lesz. A földszinten egy recepció fogadja majd a betegeket, itt történik a betegirányítás is. Az emeleten lesz egy többfunkciós terem, ahol a fizikoterápiás, gyógytornász kezeléseket is elvégezhetik majd.

Az új egészségügyi központ – amihez egy 150 parkolóhely is tartozik - 686,5 millió forintba kerül; amit az EU fizet.

Szombathelyen 40 éve nem épült új rendelő.

Épülő egészségügyi ellátó
Kiss Tamás

A kacskaringós előzményekért és további műszaki részletekért ide kattintson! Újabb részletek az épülő szombathelyi egészségügyi központról - a régi SZTK-ban nem lesz már rendelés 2019. December 12. 12:29

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés