Ha pénzkivételes sms-t kap, szerintünk ne küldje tovább

Rémhír miatt nyomoz a rendőrség. A dollárbaloldal van a háttérben.

SMS-üzeneteken keresztül próbálják rávenni az embereket, hogy vegyék ki pénzüket a bankokból – írja az MTI a Magyar Nemzetre hivatkozva.

A kormányszócsőként működő lap információi szerint a rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomozást rendelt el.

A cikk szerint az SMS üzenetek szövege: gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert 'a gazemberek ellopják'.

A Magyar Nemzet szerint

"a dollárbaloldal áll az akció mögött",

mivel Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke délután az üzenetek szövegével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót, valamint az SMS-ek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a "dollárbaloldal kampányát támogató SMS-dömping idején".

A portál továbbá azt is feltételezi, hogy "az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek