Háborús veszélyhelyzetet hirdetett ki Orbán Viktor

Szerdán jönnek az első döntések.

A kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve, ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videójában .

A videót azután tették közzé, hogy az új kormány miniszterei letették esküjüket az országgyűlésben, és a parlament kormánypárti többsége megszavazta a háborús vészhelyzethez szükséges jogi hátteret.

Orbán szerint a szomszédunkban zajló háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra: kockára teszi a fizikai biztonságunkat és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is.

Orbán Viktor bejelenti a háborús veszélyhelyzetet
Forrás: Facebook / Orbán Viktor

"Látjuk a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát. Ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség" - jelentette ki.

A kormány a szomszédos országban fennálló háború miatt kihirdetett veszélyhelyzetben az élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonság, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket is hozhat.

A miniszterelnök azt ígérte, szerdán tájékoztat a veszélyhelyzetben hozott első döntéseiről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet