Hadházy Ákos szerint nem lesz itt semmiféle gazdatüntetés

Korai a forradalmi lelkesedés, amely elöntötte a Facebook népét.

Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő a Hősök tere mellől jelentkezett be Itt a parancs: „Induljatok gazdák! Induljatok magyarok!” 2022. August 20. 15:39 Facebookon, és arra szólította fel a rendezvényszervező céget, hogy „takarítsa el minél hamarabb az elmaradt tűzijáték maradványait a rakpartról”, és lehetőség szerint még ma adják vissza a területet „a magyar népnek, a magyar gazdáknak” .

A gazdatüntetés szervezője arra kérte a vidékieket, hogy üljenek be az autójukba, traktorjukba, és induljanak el azon a 18 bekötőúton, ami Budapestre vezet. Arról is beszélt, hogy felvették a kapcsolatot a Jászai Mari térre szervezett demonstráció szervezőivel, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének csatlakozására is számítanak. Szabó Bálint ötezer résztvevőt említett, akiknek jó része traktoros.

„Természetesen ma nem lesz semmilyen többezres gazdatüntetés, természetesen a propagandagépezet ezen hangosan fog örömködni. És természetesen nem azért nem lesz gazdatüntetés, mert mindennel meg vannak elégedve a gazdák. Nyilvánvalóan nem a rendőrség tiltása az ok, mert akkor legalább addig eljönnének, amíg lehet” – fogalmazott Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független képviselő három ok miatt csodálkozna, ha akár néhány traktornál több megjelenne. Az első, hogy a demonstráció szervezőjét politikai szélhámosnak tartja, a második, hogy „a klasszikus kis és közepes gazdálkodók száma ma már töredéke a korábbiaknak” , a harmadik a támogatások – elsősorban az uniós források – elosztásának „tipikusan fideszes módja” .

A pályázatok elbírálása a kormányhivataltól függ, ezért Hadházy Ákos úgy véli, „a gazda dönthet, hogy tüntetni megy, vagy a milliós géptámo gatást, vagy legalább csak az agrár-környezetgazdálkodási támogatást szeretné megkapni”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet