Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hadijelentések a vakáció előtti utolsó közgyűlésről - Blogolunk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

8:30 Itt a vége

Mármint a közgyűlési blognak. Mi kiszálltunk, de figyeljék az élőképes próbaközvetítést Ne csak olvassa, nézze is a közgyűlést! 2011. June 16. 08:50 , ha van még energiájuk.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A polgármesteri hivatal átszervezését és a létszámleépítést egyébként elfogadták, a végső döntéseket ősszel hozzák meg. A zárt ülésen megfogalmazzák a jegyzői posztra kiírandó pályázat részleteit, és döntenek a főtéri Art Cafe bérleti ügyében kitört vitáról, amit korábban itt foglaltunk össze Bíróság elé kerül az Art Cafe-ügy 2011. June 15. 12:19 .


19:40 Létszámleépítés

A hivatalátszervezése, létszámcsökkentése van napirenden. A bizottságok támogatják, kisebb módostásokkal. Azt egyelőre nem tudjuk, hány főt építenek le.

Technikai problémáink vannak, ha hirtelen elmaradnak a frissítések, ez lesz az oka. Dolgozunk rajta...

Az ellenzék hiányolja a részletes adatokat. Czeglédy szerint a dátum jól mutatja, hogy a személyi kérdéseket az új jegyző oldja meg. Fokozza a feszültséget, hogy a végső döntéseket később hozzák meg. Nő a bizonytalanság, ami nehezíti a működést - jelenti ki.

Gyebrovszki szerint rengeteg olyan ember van a hivatalban, akit nem ismernek az ellenzéki képviselők. A városvezetésnek ehhez joga van, de segítené a munkát, ha ismernék őket.


19:35 Mint a villám

Egymás után lépnek át a napirendi pontokon, nem bánjuk.


19:15 Megegyezés?

Marton kifejti, hogy az önkormányzat nincs jogviszonyban a szervező céggel, de ha így is megversenyeztethető, akkor támogatják.

Rettegi szerint az intézmények is indíthatnak térítéses képzéseket, de ez nem az önkormányzat jogköre. Javasolja, szeptemberben az oktatási bizottság megvizsgálja a kérdést.

Czeglédy kifejti, hogy lehet pályáztatni, az eredmény ajánlás lesz az intézményeknek.

Megegyeztek, a nyáron pályáztatnak, és nem lesz ingyenes képzés. A polgármester azt mondja, nem biztos abban, mi szűnt meg.


19:10 Háború és béke?

A szünet elején Marton és Czeglédy nagyon összevesztek, most azonban már egymás mellett ülve beszélgetnek. Valaki megjegyzi, lehet, hogy közös céget alaptanak... A polgármester csenget.

Határozatképes a közgyűlés, de kevés a fideszes, nem akarják még elkezdeni. Marton azt mondja, még leszavaztok minket... Czeglédy Puskást győzködi.


18:25 Pro és kontra

Még mindig a nyelvoktatás, jönnek az érvek pro és kontra. Gyebrovszki pld. a rászorultakat támogatná, a többieket nem, Rettegi Attilának szakmai kifogásai vannak. Egyébként elvinné azt a megtakartást, amit az iskolaíösszevonások hoznak.

Czeglédy javasolja, hogy szeptemberre versenyeztessék meg a vállalkozásokat, mennyiért szervezik meg a fizetős oktatást. Martonnak nincs ellenvetése, de ez már részletkérdés, mondja.

Czeglédy azzal indokol, hogy a jelenleg kijelölt cég versenyeztetés nélkül évi 18 milliós bevételhez jut a szombathelyi szülők befizetéseiből.

Marton azt mondja, ezt céget az előző ciklusban választották ki. Czeglédy tiltakozik, tíz perc szünet.


18:10 Nem lesz ingyenes az idegen nyelv oktatása

Megtudjuk, hogy az Art Cafe-ügyet zárt ülésen tárgyalják, most a kisgyermekek ingyenes idegen nyelvoktatása jön. Czeglédy a hosszú előkészítést, a sok munkát említi. A tervet erkölcsi hűtlen kezelésnek tartja, azt mondja, később kevesebbe kerülne.

A programról beszél, amelyhez hatvan óvodapedagógust képeztek, a gyerekek készségeit fejlesztenék. Így azt nem lehet folytatni az iskola első és második osztályában. És 10-15 éves távlatban gondolkodtak, hogy csökkentsék a magyarok lemaradását az idegen nyelvek ismeretében.

Puskás szerint sok mindenben igaza van, egy probléma van, hat-nyolc éves tervről beszélt, most 186 milliót jelent, és nem kötelező feladat.

Marton Zsolt szerint drámai volt Czeglédy felszólalása, de a program nem szűnik meg, csak nem lesz ingyenes. Az oktatási rendszer egyébként is lehetőséget ad a nyelvtanulásra. Jó volt a kezdeményezés, csak drága.

Szakértőkre hivatkozik, miszerint ebben a korban káros az idegen nyelv oktatása, mert ilyenkor az anyanyelvet kell elsajátítani.


17:50 Bérbeadnak, eladnak

Meghirdetik a volt gyámhivatal Szily J. utcai épületét, eladásra vagy bérbeadásra. Közben kis csörte Marton és Czeglédy között, egyéb bérletek miatt.

A Szentlélek patika volt ingatlanát el akarják adni, erről előzetesünkben bővebben beszámoltunk.

Balassa javaslatára elfogadták, hogy ha 2012 végéig nem lesz a Sportliget, nem hosszabbthatják meg a beruházóval kötött sdzerződést. Lazárynak nem tetszik, mert a dolog benne van az IVS2 programban. Újra akar szavaztatni.

Czeglédy azt kérdezi, később módosíthatják-e. A válasz: igen, de tényleg nem szerencsés így, mert bizonytalanságot teremt a programban. Újra szavaznak, nem szabnak határidőt.


17:40 Keménykedik a MÁV?

Czeglédy a Perint-parti kerékpárút készültségi fokáról érdeklődik, Lazáry azt mondja, a MÁV ül a papírokon, az ő területükön vezet az út. De szeptemberre valószínűleg kész lesz.


17:30 Hol is tag Szombathely?

Horváth Zoltán szerint addig nem volt problémája az előterjesztéssel, amíg el nem jutott a szöveges részhez, ott ugyanis Medgyes Tamás neve szerepel, mint Ezstergom polgármeteré. Egy önkormányzati szövetdségbe akar belépni a városvezetés, ennek elnöke Deutsch Tamás, tagja Tarlós István. Lazáry Viktor szerint megéri. Megszavazzák.


17:20 Megelőzés kezelés helyett

A nikotin függőségi potenciálja tízszer nagyobb, mint a heroiné - mondja a szakértő. Tehát egy dohényos könnyebben szokik rá a drogra. Ezért a megelőzés a fontos, a kezelés már nehezebb.

Horváth Zoltán visszaveszi a zakóját...
Mészáros Zsolt

17:05 Késő délutáni műszak

Úgy tűnik, ha nehezen is, de megvan a határozatképesség. Drogellenes stratégia, a polgármester a hölgyek engedélyét kéri, hogy a férfiak gyengébbik rédsze levegye a zakóját. Erre Horváth Zoltán közölte, ő visszaveszi...

Balassa javasolja, hogy a képviselők mutassanak példát, és vegyenek részt drogteszten, ő megteszi.

Prugberger szerint nem lehet ismerni a tényleges adatokat, de Szombathely nem áll rosszul. Rendőrségi statisztikákat kér.


16:55 Késnek a képviselők

A szünet végén csak az MSZP-SZTKE frakció, plusz Peugberger Emil és Balassa Péter van a teremben. Aztán érkezik sa polgármester is, de még félig üres a terem. A polgármester csenget.


15:30 Itt az ebédidő

Az ígéretnek megfelelően szünet háromnegyed ötig.


15:25 Tüntetés

A nagyterembe is beszivárog a Főtér környéki tüntetés zaja, az MSZOSZ szervezte demonstráción a kormány politikája ellen tiltakoznak, tisztán hallani az autódudák hangját. Itt közben azon vitatkoznak, ki a felelős a szociális helyzet romlásáért.


15:10 A város mint szerveződés

Puskás Tivadar nagyívű fejtegetésbe kezdett a város társadalomszervező szerepéről, a segítség szükségességéről, a szociális hálóról.

Marton Zsolt a közmunkát említi, most is sok közmunkást foglalkoztatnak. És át kell alaktani a szociális támogatási rendszert.

Czeglédy azt kéri, hogy a támogatások a legrászorultabbakhoz jussanak el. Nem kell mindig ragaszkodni az automatizmushoz, figyelembe kell venni az egyedi eseteket. Úgy véli, a közmunkánál is ezt kellene tenni.


14:40 Nehéz a kezdés

Elfáradhattak a képviselők, nehezen jön össze a minimális létszám. Az aljegyző csengővel járja az emeletet.

A szociális térképről beszélnek, ez a város szociális helyzetét tárgyalja, erről később részletesen beszámolunk.

Gyebrovszki szerint hiányos az anyag, szakmailag nehéz értelmezni, ráadásul nem volt elég idő az átnézésére.

Közben megérkezett Ipkovich György, csendben figyeli az eseményeket. Megjött Nemény András is.

Czeglédy azt javasolja, hogy a jövő évi költségvetés tervezésénél vegyék figyelembe, hogy a nehéz helyzet miatt most inkább kell a segítség.

Összesúgnak...
Mészáros Zsolt

14:20 Lakos Dezső nincs itt

Ami azért érdekes, mert korábban hozzá akart szólni. A képviselők nagyon hiányolják...

Élesedik a hangulat Gyebrovszki és Puskás között, láthatóan nem értik egymást. A képviselő a szociális bizottság elnökét akarja hallani.

Tíz perc szünet.


14:00 Tudósítócsere

Pajzs kollegina távozott, innentől Szilágyi József követi az eseményeket. Semmi kölönös nem történt, most éppen az intézményi versenyszabályokról folyik a polémia.

Annyiban érdekes a dolog, hogy ezen szabályok döntik el, hogy az intézmények beszerzéseit melyik cég teljesítheti. Ritka pillanatok egyike, Marton Zsolt és Czeglédy egyetért.


13.45 - Kitartás, lesz szünet, de nem most

Czeglédy háromnegyed órás ebédszünetet kérne - kimondva vagy nem kimondva frakciótársára is hivatkozik, aki érthető okokból csak akkor hagyja el a termet, amikor a polgármester elrendeli a szünetet. (Kővári Attilára gondol, aki tolókocsiban vesz részt immár öt órája a közgyűlési munkában.)

Puskás közli - fél négykor rendel el szünetet.

Addig kitartás...


13.27 - Ebédidő elmúlt, beszámolókat hallgatunk

Dr. Varsányi Péter, a Közterület-felügyelet vezetőjének tavalyi évi részletes beszámolóját hallgatjuk éppen. A vezető a korábban feltett képviselői kérdésekre kimerítő válaszokat ad. Majd következő napirendi pontként a város tűzoltóságának parancsnoka, Krizmanics Ferenc kap szót. Ő is beszámol.


13.05 - Ha Szombathelyen cigánybűnözés lesz, a Jobbik megvéd

Horváth Attila felszólalását, miszerint foglalkozzunk kiemelten a fiatalok drog-kérdésével, Balassa Péter félreérti.

Balassa még leszögezi: Ha Szombathelyen cigánybűnözés lesz, a Jobbik nem hagyja szó nélkül...

Júniusi közgyűlés
Júniusi közgyűlés
Mészáros Zsolt

13.03 - Villám elmegy

Czeglédy Balassa Péterhez fordul: nem kell felfújni a lufikat, egy konkrét ügy kapcsán nem lehet kérdés, roma vagy sem az elkövető.

Egy Safó cikket hoz fel Tenki Mária, amely az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzéséről szólt. A cikk sajnálatos módon a képviselő-asszony szerint még további tippeket adott a bűnözőknek.

Közterület-felügyelet feladata ne csak a szabálysértésekre terjedjen ki, és felügyelőknek a munkaidejük ne csak délután négyig tartson, mert későbbi időpontokban is lenne bőven teendő. Létszámukat emelni kéne - javasolja a közterület-felügyelet tavalyi évi beszámolója kapcsán Gyebrovszki (MSZP).


12.48 - Villám minősíthetetlenül viselkedik, de nem vezetik ki

"Le bűnöző disznózza" Czeglédy Csabát Villám, üvöltözik, belefolytja a szót a szocialista frakcióvezetőbe, aki eredendően a rendőrkapitány beszámolójához kívánna hozzászólni.

Balassa Péter: kéri a polgármestert, rekessze be az ülést. Kiemeli, hogy a hajléktalan-kérdéssel külön kellene foglalkozni.

Rettegi Attila (Fidesz) a beszámolók kapcsán kér szót.


12.15 - Ne szorítsák meg a népet! Nem lehet cigányozni!

Villám (Erdélyi László ) a Szombathely Közbiztonságáról szóló napirendi pontnál fel is szólal. A szocialista bűnözők felelősségre-vonását kéri a polgármestertől. Kéri, hogy a primitív fasisztáknak ne engedjék meg, hogy cigányozzanak. Majd elmeséli, hogy a roma-gyilkosságok idején vásárolt egy lőfegyvert magának - majd hozzáteszi, ez a fegyvere még most is megvan. Kérdezi a rendőrfőkapitányt: szabad e? Mert őt senki sem védi meg.

A közgyűlés szétesett, hangos röhögések, bekiabálások stb…

Czeglédy megjegyzésként engedély nélküli fegyvertartásra hívja fel a közgyűlés figyelmét. Megjegyzi, a szombathelyi lakosság számára nem túl megnyugtató, hogy valaki illegálisan visel fegyvert.

Balassa Péter kikéri magának, a Jobbik nem az a párt. Burkolt fenyegetést érzett Villám felszólalásában. Ő személy szerint soha nem cigányozott, teszi hozzá.

Erdélyi bekiabál: a fasiszta urat tessék kivezettetni!

Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya tart beszámolót, megtudhatjuk például, hogy közbiztonság szempontjából stabil városban élünk. Egyetlen hely van az országban, ahol nálunk is kevesebb a bűncselekmény, ez Zalaegerszeg. Például ritka a gépkocsi-lopások száma, tavaly mindössze öt volt. Szó esik arról, hogy gondot okoznak a hajléktalanok. És az is probléma, hogy a szombathelyi regionális büntetés-végrehajtási intézetből szabadulók sajnálatos módon nem távoznak egyből Szombathelyről, hanem csak bizonyos bűncselekmények elkövetése után. Ezért kezdeményezik, hogy az elítélteket ott engedjék szabadlábon, ahol elfogták őket.


12.05 – Miért nem kapunk ebédszünetet?

Czeglédy ebédszünetet javasolna, és nehezményezi, hogy a fideszes képviselők csoportosan szállingóznak kifelé, ahelyett, hogy elrendelne a polgármester egy rövid ebédszünetet mindenkinek. - Puskás nem foglalkozik vele.


11. 54 - Boldog szülinapot kíván a nagypapa!

Ma egy éve született az unokája, jelentett be Puskás, még van három perc addig...:)

Aki rászorul, azt támogassuk, annak finanszírozzuk az idegennyelvi oktatást az óvodába - szólal fel Gyebrovszki János is.


11.46 - Új téma, a könyvvizsgáló véleménye helyett

Tehát nem lesz angolóra az ovikban.
Czeglédy az öngondoskodás fontosságát hangsúlyozza, és azt sorolja, mennyire sokba kerül egy óvodás vagy bölcsis gyerek ellátása a városnak. Felveti, az a szülő, aki havi félmilliót vagy annál többet keres, az fizessen az ellátásért. Szerinte első körben országos szinten lenne szükség komoly strukturális változásokra, ezért arra kéri a város vezetőit, akik az országgyűlésben is a kormányzati oldalon ülnek, hogy foglalkozzanak ezekkel a problémákkal. - mondja Puskásnak.

Júniusi közgyűlés
Kővári a közgyűlésben
Mészáros Zsolt

A szociális háló mai teljesítő-képességünket meghaladja, átalakításra tehát szükséges - ebben egyetért Puskás Czeglédyvel.


11.19 - A nyelvoktatás megszüntetéséről

Első napirendi pontnál tarunk.

Czeglédy nehezményezi az óvodai idegen-nyelvoktatás megszüntetését. Három év komoly szakmai munka van benne - figyelmeztet. És ha megszűnik, ezer gyermek marad majd ki belőle.
Ezzel együtt Németh Gábor SZOVA-vezér miért kap kilenc millió forint prémiumot? - tesz fel a szocialista frakció vezetője a kérdést. Ez a pénz pont elég lenne a korai kisgyermekkori idegennyelvű oktatás megtartására, a program folytatására.

Czeglédy felajánlja saját keresetéből a hiányzó fedezetet (3,6 milliót). Ugyanis 4,6 millió arra pont elég lenne, hogy idei év végéig a program folytatódjon.

Hagyjunk időt, ne dobjuk ki...

. Komolyan mondja, hogy a forrást is ő biztosítaná.

Puskás - térjünk vissza rá.

Marton: külön napirendi pontban fogjuk tárgyalni az óvodai idegennyelv oktatás megszüntetését. Négy millió forint hosszútávon nem tényező, mert jövőre is kell valahonnan erre forrást teremteni. A jó szándék ellenére ez a program százmilliós nagyságrendbe kerül.

A Czeglédy módosítását elutasították, majd a költségvetési rendelet IV. számú módosítását elfogadták.


11.02 - a SZOVA-vezér keresete

Mekkora a fizetése a SZOVA vezérigazgatójának? Miért emelték meg jogtalanul 40 ezer forinttal, miért nem került ez a közgyűlés elé? - kérdezi Gyebrovszki János (MSZP).


11.05 - Lakos Dezső is befut Villámhoz

Ágh Péter (Fideszes országgyűlési képviselő) Villámmal diskurál, akkora hévvel, hogy nem nagyon halljuk, ki mit mond a közgyűlésben, pedig izgalmas a téma: a Fő téri vendéglátóipari egységek körüli szabálysértések.

Közben Közterület Felügyelet vezetője, Varsányi Péter beszámolójából kiderül, hogy az elmúlt időszakban többször ellenőrizték a vendéglátóipari egységeket. Első körben hat egységből mindössze egy helynél találtak mindent rendben, később amikor visszamentek már fordult az arány, akkor a hatból már négy elfogadható volt.


10.50 - Fázunk, legközelebb zoknit húzunk

Hideg van - legalábbis itt a nagyteremben lefagy a láb...Hol a nyári kánikula? Mikor lesz szünet? - költői kérdéseinkre nincs válasz, ellenben konstatáljuk, valószínűleg azért van itt ennyire hűvös, hogy a képviselők ne izzadjanak bele a zakóba.

Még mindig napirend előtt vagyunk. Tényleg, hol van Sági József? Reggel még megvolt...

Júniusi közgyűlés
Mi is közvetítünk
Mészáros Zsolt

10.46 - Személyes megtámadtatás okán Molnár is akcióba lép

Czeglédy identitászavarral küzd, jelenti ki Molnár Miklós: rövidesen színt kell vallania arról, kihez húz a szíve, Gyurcsányhoz vagy Mesterházyhoz.

Czeglédy nem reagál erre, helyette a helyi utánpótlás-nevelés kérdését veti fel. Komoly feszültség van, állítja.

Lazáry: szeptemberben foglalkozni fogunk vele. A személyi ellentétek miatt van elsősorban feszültség - jelenti ki. Mind az öt sportágban egységes támogatási rendszert kell kialakítani.

Molnár bejelenti, hogy első fokon pert nyertek egy kiadvány ellen, amelyben lejárató kampányt indítottak ellenük. "Ezentúl így tessék kezelni a szocialisták kijelentéseit." - közli. Czeglédy szavaiból kiderül, Németh Gábor, a SZOVA vezérigazgatója indította a pert, de nem konkrétan őket perelte, bár arcukat adták az ominózus sajtótájékoztatóhoz.


10.35 - Rendetlenkedő szocialisták

Lazáry bejelenti: jövő hét elején már kész lesz az új városi honlap.

A stílus maga az ember - mondja Puskás.

Czeglédy Csaba (MSZP) és Gyebrovszki (MSZP) viselkedése méltatlan a közgyűléshez. - háborodik fel dr. Takátsné dr. Tenki Mária. Panaszolja: beszólogatnak, Gyebrovszki ki-be járkál, fütyörészik.

Júniusi közgyűlés
A renitensek
Mészáros Zsolt

10.19 - Mi lesz a városi tv-vel?

Czeglédy Csaba (MSZP) gyanúja az, hogy rövid időn belül a város megszünteti vagy privatizálja a helyi televíziót. A bérleti szerződés felmondása is erre enged következtetni. Ezért a szocialista képviselő arra szólítja fel a polgármester, jelentse ki még itt az utolsó nyilvános közvetítés idején, hogy nem így van.

Álságos dolog - válaszolja Puskás.

Ön kezdte el.

Ugyanis a városnak nem szándéka a városi tv eladása vagy megszüntetése. Keresik az új helyet a szombathelyi tv-nek, semmilyen sanda szándék sincs.


10.10 - Segélyhívó és a munkahelyteremtés

A polgármester bejelenti, hogy a 112-es segélyhívó központja Szombathelyen lesz, ami közel száz új munkahelyet jelentjet. Mikor készül el a Gagarin utcai idősek otthona? - kérdezi a szocialista Gyebrovszki, Marton Zsolt (Fidesz) rávágja, az építési engedélyezés húzódott el, ezért tartózkodnak az idősek még a Szűrcsapó utcai épületben.

Júniusi közgyűlés
Közgyűlésben
Mészáros Zsolt

10.00 - Bevetették Villámot

Villám egy másik internetes blogoló mellett ülve szórakoztat. Akció-színházának része: jegyzetel. - Amúgy nagy a zaj. Szakály Gábor is megnézegeti az elkészült munkát, megsimogatja Villám vállát.

A már említett Villám (Erdélyi László) írásos üzenete a közgyűlésnek
Villám-jegyzet
Mészáros Zsolt

9.55 - A hivatal és a helyesírás

Kővári Attila szemét bántja, hogy súlyos helyesírási hibákkal találkozik a hivatalos anyagokban. Példákat mond. Puskás megígéri:

A -ba -be, -ban -ben használatát gyakoroljuk a hivatalban.


9.45 - A Szent-Györgyiből nem lesz hajléktalanszálló

Vannak-e ilyen tervei a városnak? - kérdezi Lendvai Ferenc (Fidesz). Marton Zsolt röviden válaszol, az épület (az elmúlt közgyűlésen megszüntetett Szent-györgyi Albert Középiskola) hasznosításával most nem foglalkoznak, majd kiürítés után, szeptemberben.

Itt a Számvevőszék a városban - jelenti be Puskás, majd az aljegyző pontosít. A város pénzügyi helyzetét vizsgálják meg - magyarázza Molnár Miklós.

Lazáry az idei Savaria Karnevál kapcsán kioktatja az ellenzéket, ne rossz médiát olvasson, amelyek álhíreket terjesztenek, és bizonyos politikusok működtetik. Majd evidenciaként közli: minden idők legjobb Karneválja elé nézünk.


9.40 - Menhelykérés

A szombathelyi állatvédők (Fekete István Állatvédő Egyesület és a Kutyamenhely Alapítvány) által felvetett menhely-kérés (miszerint átvennék a gyepmestrei telep működtetését) is szóba kerül, Horváth Zoltán (LMP) kérdez rá, ahogy a Kámoni Arborétum sorsára is.

Júniusi közgyűlés
Amikor még Sági megvolt
Mészáros Zsolt

dr. Takátsné dr. Tenki Mária válaszol, ő több ízben is egyeztetett a két állatvédő egyesülettel, de nem jött létre még megállapodás.

Gyebrovszki egy levéllel hozakodik elő, amely a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól érkezett. Ebben az áll, hogy a GYSEV átvenné a Mávtól a dunántúli vasútvonalak működtetését. Ez lépés számos munkahely megszűnésével járna - közli.

Németh Kálmán a 86-os út fejlesztéséről érdeklődik. Puskás Tivadar hozzáteszi, úgy tudja, az ominózus céget felszámolták, emiatt pedig új közbeszerzési eljárásra lenne szükség. Marton Zsolt elmondja, tárgyaltak a kérdésről.


9.23 - A magabiztos többség minden leszavaz

Czeglédy indítványait rendre elutasítják, így a városi tévé megszüntetett online közgyűlési közvetítéséről nem lesz szó.

A díszpolgári cím adományozásával foglalkozzon a közgyűlés - ez Balassa Péter javaslata, amit lazán elutasítanak a városatyák. További két javaslata is lenne, ezeket is visszadobják.


9.00 - Újra itt van Kővári Attila

Körbenézünk: a teremben van Kővári Attila, aki hosszú hónapok után, súlyos betegségből felépülve erősíti újfent a szocialisták frakcióját.
A közgyűlés egyetlen hölgy-tagja (a Fidesz színeiben) ma különösen csinos, virágos szoknyáját, hozzá élénk, narancsos színű kiskabátot vett fel. Stílusos, díjazzuk. Az urak a szokásos öltönyös-nykkendős viseletben, nyoma sincs nyári lazaságnak. Talán Czeglédy - ogyesszai matrózokra és párizsi aranyifjakra hajazó - fekete póló-zakó összeállítása a kivétel.

Villám (Erdélyi László) is itt villant. A

sajtópáholyban

foglalt helyet.


9.00

A ma dél tájban várható nagy UV sugárzás káros hatásaira figyelmeztet dr. Puskás Tivadar, majd kilenc sürgősségi indítványra térünk át. Gyors a tempó, a képviselők még fészkelődnek, nagy az általános zaj. Mindegy, kezdés van, a szezon utolsó szombathelyi közgyűlése startol.

A városi televízió élő közvetítésért emel szót Czeglédy Csaba. - Addig is örömmel jelentjük, már nálunk is, kísérleti jelleggel, online nyomon követhetik a közgyűlést. Egyszóval ide kattintva lehet szemlélni, hol tartunk éppen Ne csak olvassa, nézze is a közgyűlést! 2011. June 16. 08:50 .

Júniusi közgyűlés
Utolsó élő városi tv-s közvetítés
Mészáros Zsolt

Gyebrovszki csörtét vív a polgármesterrel, mi tartozik a napirendhez, mi nem... egymás szavába vágnak. - Na, izgalmas napunk lesz. Épp a napirendekről szavaznak, természetesen mindent elfogadnak.


8.50 - i, ió, ció, áció...

Felvirradt áldott szép napunk, ma újra blogolunk, a szombathelyi közgyűlés helyszínéről. Az élő közvetítés mellett külön cikkben tudósítunk. Kattintsanak - hogy készülődnek a városatyák...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés