Bíróság elé kerül az Art Cafe-ügy

A bérlő szerint nem szűnt meg a szerződése, így öt évre hosszabbítana. Csak akkor nem teszi, ha 28 milliót fizet neki a város. A vitában a bíróság dönt majd.

Valószínűleg bírósághoz fordul az önkormányzat a főtéri Art Cafe bérleti pályázatával Mi van a szombathelyi Art Caféval? Ki, hol és miért hibázott? 2011. May 04. 09:12 kapcsolatban. Mint beszámoltunk róla, nemrégiben kiderült, hogy a bérleti szerződés lejárt, de erre sem a bérlő, sem a bérbeadó nem figyelmeztette a várost. A közgyűlés ezért egy további egy éves időtartamra, 2012. április 21-ig új bérleti szerződés aláírását kezdeményezte, azzal, hogy ezt követően pályázatot írnak ki a bérleti jogra.

Öt évre szeretné, vagy 28 milliót kér

A bérlő Vasi Interix Kft. ügyvezetője, Panda István viszont levelet írt az önkormányzatnak, amelyben kijelenti, a bérleti szerződés nem szűnt meg, így annak ötéves meghosszabbítására opciós joga van. Ettől csak akkor hajlandó elállni, ha a cég által beépített berendezések árát a város megtéríti számára. A berendezések értékét 28 millió forintban jelölte meg.

Art Cafe
Unger Tamás

Az ügyről a csütörtöki közgyűlés Megszűnik az ingyenes nyelvoktatás az óvodában 2011. June 15. 12:02 tárgyal majd, az előterjesztés szerint így jövőre nem lehet pályázati úton új bérlőt kijelölni, persze, csak abban az esetben, ha nem a Vasi Interix nyeri meg a pályázatot. Ezért az önkormányzat a bíróságtól azt kéri, állapítsa meg, hogy a 2001-ben, tízéves időtartamra megkötött bérleti szerződés év eleji megszűnését állapítsa meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Megszűnik az ingyenes nyelvoktatás az óvodában

Eladják a Szentlélek patikát, bíróság elé viszik az Art Cafe bérleti ügyét, létszámot építenek le a városházán. Szombathelyi közgyűlési előzetesünk.

Mi van a szombathelyi Art Caféval? Ki, hol és miért hibázott?

Miért nem éltek a Fő téri Art Cafe bérlői az 5 éves opciós jogukkal? Jogosan vagy jogtalanul történt tíz éve a kávézó bérbeadása? Miért szállt ki az üzletből Molnár Miklós alpolgármester?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek