Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Haladás ügyvezetője nem írta alá a szerződést, ezért nem kapták meg a 37,5 milliót - írja a városháza közleménye

A közlemény szerint Séllei Árpád ügyvezető azt szerette volna, ha a támogatási összeggel nem kell elszámolnia, és a támogatás felhasználását az önkormányzat nem ellenőrizheti.

Folytatódik a közleményháború a Haladás futballcsapat támogatásáról. A szombathelyi városvezetés pénteken adta ki közleményét 100 millió forintnyi gazdasági szabálytalanság a Haladás futballcsapatánál? 2020. October 09. 13:51 , amiben többek között gazdasági visszaélés gyanújáról, teljesítés nélküli számlák kibocsátásáról is szó van, és arról is, hogy a csapat az idén nem fizette ki a bérleti díjat a sportkomplexum használatáért.

Séllei Árpád, a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője erre hétfőn hosszú közleményben A Haladás nem érti, hogy ha az állam kifizeti a stadion üzemeltetését, akkor miért kell nekik is bérleti díjat fizetniük 2020. October 12. 10:26 válaszolt, Többek között azt írja, az önkormányzat az idén egy fillért sem adott a csapatnak, a bérleti díjra megítélt 37,5 milliós támogatást sem kapták meg.

Azt is írja, hogy a NAV többször vizsgálta a csapat működését és mindent rendben talált, és feltette a kérdést, ha a város nem tudja a saját, stadionüzemeltető cégét fenntartani, miért támadja a bérlőket.

A sportkomplexumban lesz a nyilvános fórum
Kiss Tamás

Most újabb közlemény érkezett a városházáról, Horváth Attila költségvetésért (is) felelős alpolgármester aláírásával. Az alpolgármester azt írta, Séllei Árpád elutasította a város 37,5 millió forint összegű támogatását, és olyan, jogszabályba ütköző módosításokat kért a szerződésen, amely szerint a támogatási összeggel nem kell elszámolnia, a támogatás felhasználását az Önkormányzat nem ellenőrizheti.

Hozzátette, ha az ügyvezető a jogszabályi előírásoknak megfelelően előkészített támogatási szerződést aláírja, úgy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata azonnal kifizeti a fenti összeget.

Az ügyről egyébként nyilvános fórumot tartanak szerdán, 18 órakor a Haladás Sortkomplexumban, ahová várják az ügy minden érintettjét.

Közlemény

A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. mai napon kiadott közleményével nem kívántam foglalkozni a szerdai nyilvános fórumig, amelyen dr. Nemény András polgármester úrral együtt részt veszek.

A mai nap történései alapján ugyanakkor sajnálattal kell tájékoztatnom a város sportszerető közönségét, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője, Séllei Árpád elutasította a város 37,5 millió forint összegű támogatását. Az ügyvezető azzal, hogy nem írta alá a korábbi évek támogatási szerződéseivel a dátumokon és a jogszabályi változásokon kívül mindenben megegyező szerződést, saját maga veszélyezteti a Haladás hazai mérkőzéseinek megrendezését.

Az ügyvezető úr olyan, jogszabályba ütköző módosításokat kért a szerződésen, amely szerint a támogatási összeggel nem kell elszámolnia, a támogatás felhasználását az Önkormányzat nem ellenőrizheti.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a közpénzekkel felelősen gazdálkodó szervezetként a jövőben is kizárólag átlátható, a jogszabályoknak mindenben megfelelő módon biztosít támogatást bármely szervezet részére.

Amennyiben a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője a jogszabályi előírásoknak megfelelően előkészített támogatási szerződést aláírja, úgy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata azonnal kifizeti a fenti összeget.

Dr. Horváth Attila
alpolgármester

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra