Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem lehet átfesteni a Haladás-stadion tetőponyváját, hiába vakítja el a szomszédban lakókat

Már az építés alatt is panaszkodtak a szombathelyi lakók.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csütörtöki közgyűlésre készített anyagban, a lejárt határidejű határozatok között találtunk egy érdekes bejegyzést. A lényege, hogy a közgyűlés tavaly szeptemberben, tehát még a választások előtt, hozott egy határozatot, miszerint meg kell vizsgálni, hogy át lehet-e festeni a szombathelyi Haladás-stadiont fedő ponyvát.

A fehér, nagy felületű ponyva ugyanis már az építés alatt is zavarta a stadion mellett álló tízemeletesek lakóit, a ponyva éppen az ablakukba veri vissza fényt, így egész nap fényárban úsznak a lakások. 2017 júliusában, négy hónappal a stadionavatás el is mentünk az egyik lakásba Mintha a Mennyország kapuja nyílna ki, olyan a kilátás ebből a Rohonci úti lakásból 2017. July 10. 08:20 , és megállapítottuk, hogy jogos a lakók panasza.

Az egyik szemközti lakásban szinte meg lehet vakulni, akkora fényt ont be a Haladás stadion ponyvája
nyugat

A lakó azt mondta, ha nem engedné le napközben félig vagy egészen a redőnyt, akkor csak napszemüvegben tudna megmaradni a lakásban, egyébként nem csak a napsütéses, hanem a felhősebb napokon is ugyanígy deríti be a lakását a stadion fehér ponyvája.

A közgyűlési anyagból kiderül, hogy a sportkomplexum ponyvájának kivitelezője azt a választ adta, hogy a ponyvát nem lehet átfesteni, ugyanis annak bevonata tapadásmentes felület, így azon "sem fizikai sem vegyi kötéssel (festés, ragasztás) nem lehetséges a fedőréteg képzés" .

Ezt kehet látni az ablakból
nyugat

Felmerült az is, hogy árnyékolják le a ponyvát, de a kivitelező szerint azzal a fedés elveszítené a garanciáját, és nem csak az árnyékolás kiépítése járna jelentős költségekkel, hanem az állagmegóvási, karbantartási munkák elvégzése is, amit most a garancia fejében költségek nélkül végeznek el.

Mivel a városi közgyűlés nem foglalkozott külön az üggyel, gy tűnik, a stadion mellett lakóknak továbbra is el kell viselniük a vakító fényt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra