Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

168 millió forintot előlegez meg a szombathelyi önkormányzat a stadion üzemeltetésére az állami támogatás megérkezéséig

A megígért 298 milliós támogatás csak a második félévben érkezik meg.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár azt is írhatnánk, hogy a szombathelyi önkormányzat a visszatérítésben bízva önti a százmillió forintokat a Haladásba és a sportkomplexumba, nem tévednénk nagyot.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Másfél hete, április 30-án döntött úgy a közgyűlés, hogy 160 millió forinttal kisegíti a Haladás futballklubot, különben a csapat nem kapja meg a licencet a következő idényre, és nem indulhat sem az NBI-ben, sem az NBII-ben. A licenc azóta megvan Egy pici öröm: Hali-licenc a zsebben 2019. May 08. 17:18 , az is világossá vált, hogy azt a 160 milliót az idei évre és a következő két évre esedékes önkormányzati támogatás terhére Csak előlegbe kapja a 150 millió forintot a Haladás, szigorú feltételek mellett 2019. May 02. 09:16 kapta a csapat.

Vagyis a közgyűlés döntésével az önkormányzat előre kifizetett a csapatnak három évnyi támogatást.

Az április végi közgyűlés közben érkezett a hír Két év alatt 600 millió forint közpénzt fordít a kormány a szombathelyi stadion üzemeltetésére 2019. May 01. 07:06 , hogy a kormány 298 millió forint támogatást ad a Haladás sportkomplexum idei működtetéséhez, és ezt az összeget jövőre is megígérték.

Ami érdekes, hogy ezt a pénzt nem az üzemeltető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. kapja, nem is a futballklub, hanem a Haladás VSE. Az az egyesület, amelyik a munkacsarnokban érdekelt, a stadion használatában nem.

Meg kellene tölteni közönséggel és programokkal
Józing Antal

Az állami támogatás nagysága egyébként majdnem eléri a sportkomplexum működési költségeinek éves hiányát, amit 350 millió forint körüli összegre tesznek, pontos adat nincs.

Viszont az állami támogatás olyan sok papírmunkával jár, hogy csak a második félévben látnak belőle valamit. Ezért a jövő heti rendkívüli közgyűlésen valószínűleg megszavazzák, hogy

az önkormányzat az állami támogatás megérkezéséig havi bontásban összesen 168 millió forintot előlegezzen meg a HVSE-nek.

Az összeget tagi kölcsönként adják az egyesületnek, és ezt év végéig vissza kell fizetni az önkormányzatnak a közben megérkező állami támogatásból.

Most nagyon úgy tűnik, hogy a közgyűlés mindent megtett a Haladás futballcsapat megmentéséért és a stadion működéséért, reméljük, ezek a pénzek visszajönnek majd. A többi a futballklubon és az egyesületen múlik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés