Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak előlegbe kapja a 150 millió forintot a Haladás, szigorú feltételek mellett

A szombathelyi közgyűlés nem plusz pénzként szavazta meg a támogatást, a klubnak most meg kell szereznie a licencet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A keddi, április 30-i közgyűlésen Megkapta a Haladás a 150 milliót, elveszik a Szombathely nevet a propagandalaptól, leváltották Takátsné Tenki Máriát 2019. April 30. 09:45 szavazták meg a képviselők, fideszesek és új többség együtt, hogy 150 millióval kisegítik a Haladást. Az viszont kevés figyelmet kapott, hogy ez nem jelent pluszpénzt, és szigorú feltételeket is támasztott a közgyűlés.

Kovács Dávid

A Haladás nehéz anyagi helyzetéről többször írtunk már, a hét elején erről a bizonyos 150 millióról 150 millió forint kellene azonnal a Haladásnak, hogy indulhasson a következő szezonban 2019. April 29. 16:46 is. A lényeg, hogy a csapatnak pozitív egyenleget kell felmutatnia a gazdálkodásában ahhoz, hogy május 3-án, pénteken megkaphassa a következő idényre érvényes indulási jogot, vagyis a licencet.

Ha ezt elmulasztják, akkor a patinás csapat ősztől sem az NBI-ben, sem az NBII-ben nem indulhat. Ezért fordultak az önkormányzathoz, a tulajdonosok azért azt sejtették, hogy a képviselők nem hagyják bebukni a csapatot. Mert bárki is a felelős a nehéz helyzetért, abban az esetben azonnal a közgyűlésen verte volna el a port mindenki, ami az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent négy hónappal az önkormányzati választások előtt.

A szurkolókon nem múlik
Kovács Dávid

A közgyűlésen meglepően hasonló véleménye volt a Fidesznek és az új többségnek, Illés Károly alpolgármester (Fidesz) azzal kezdte, hogy szigorú feltételek mellett adják csak ezt a pénzt a csapatot működtető cégnek. Nemény András, az Éljen Szombathely-frakció vezetője ezen még csak szigorított, és azt is javasolta, hogy ez a 150 millió legyen csak előleg. Végül így meg is született a kompromisszum.

 • Az önkormányzat egyelőre nem utalja át a pénzt, csak konkrét ígéretet tesz, a cég szerint ez is elegendő a licenc megszerzéséhez
 • Csak akkor utalja át a pénzt az önkormányzat, miután a többi tulajdonos teljesítette a befizetési kötelezettségeit
 • Ez a 150 millió csak előleg, a csapat az idén 50 milliós támogatást kap, ezt is beleszámolják, valamint a 2020-ban és 2021-ben esedékes újabb 50-50 milliót, így jön ki a 150 millió
 • Vagyis, sem jövőre, sem egy évvel később nem kap a Haladás önkormányzati támogatást, mert azt az idén egy összegben megkapja a csapat.

 • A Haladást működtető céget független szakértővel világítják át, az eredményekről a májusi közgyűlésen számolnak be
 • A Haladásnak konkrét középtávú, azaz legalább a követező idény végéig érvényes üzleti tervet kell készítenie
 • A klub tulajdonosainak készfizetési kezességet kell vállalniuk. Ez azt jelenti, hogy ha a megszabott feltételek nem teljesülnek, akkor személyükben felelnek az önkormányzati támogatás visszafizetéséért
 • Tehát szó sincs arról, hogy máshonnan vettek volna el pénzt azért, hogy a Haladást kisegítsék. Innentől kezdve a klub tulajdonosain és a csapaton múlik a folytatás. A tulajdonosoknak észszerűen kell gazdálkodniuk, a csapatnak pedig bent kell maradnia az első osztályban, habár ez utóbbi nem szerepel a szigorú feltételek között.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés