Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Halálos baleset a szombathelyi Zrínyi Ilona utcai körforgalomban - ítéletet hozott a bíróság

A sofőr figyelmen kívül hagyta az ott elhelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát.

A Szombathelyi Járásbíróság halált okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt a vádlottat 1 év és 3 hónap - 2 évre felfüggesztett - szabadságvesztésre és 2 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte - közölte ma a Szombathelyi Törvényszék.

TM/Nyugat.hu

A vádlott 2020. június 17-én reggel Belehalt sérüléseibe a Szombathelyen elütött motoros – vádat emeltek a vétkes sofőr ellen 2020. December 29. 11:24 , nappali világosságban közlekedett személygépkocsival Szombathelyen, a Zrínyi Ilona utca nedves aszfaltúttestén, a Mátyás Király út felől az Aréna utca irányába. A Zrínyi Ilona utca és a Rákóczi utca kereszteződésében lévő körforgalomhoz érve lassított, majd megállás nélkül, mintegy 28-32 km/óra sebességgel úgy hajtott be a körforgalomba, hogy figyelmen kívül hagyta az ott elhelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítását, és így nem biztosított elsőbbséget a neki bal kéz felől, ekkor már a körforgalomban – mintegy 20-22 km/óra sebességgel – segédmotoros kerékpárján közlekedő, bukósisakot nem viselő sértettnek, aki a Légszeszgyár utca irányába szándékozott kihajtani a körforgalomból.

TM/Nyugat.hu

A vádlott fékezett, azonban mintegy 25-29 km/óra sebességgel személygépkocsija elejének bal oldalával nekiütközött a sértett segédmotoros kerékpárja hátsó kerekének, amely következtében a sértett az úttestre esett és 7 nap múlva a kórházban elhalálozott. A baleset során elszenvedett sérülések és a sértett halála között egyenes és közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg. Amennyiben a sértett szabályosan becsatolt bukósisakot visel a balesetkor, úgy a halálát eredményező sérüléseket a legnagyobb valószínűséggel nem szenvedte volna el.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra