Halálos kerékpáros baleset Lukácsházán

A temetőbe indult kerékpárján egy lukácsházi nő. Nem vette figyelembe a Stop táblát és balra kanyarodott, egyenesen egy Volkswagen elé. Az életéért hiába küzdöttek a mentők.

Védett úton közlekedő autó elé hajtott ki szombat délután egy kerékpáros Lukácsházán a Bihari és Nagycsömötei utak kereszteződésében. A Volkswagen elütötte a középkorú hölgyet, aki a mentők erőfeszítései ellenére a helyszínen életét vesztette.

A lukácsházi asszony információink szerint a falu temetőjébe tartott, virágot vitt. A kereszteződésben meg kellett volna állnia, de nem tette. Balra akart kanyarodni, de egyenesen a 87-es út felől érkező, az ampullagyárba tartó autó elé került. A sofőr vészfékezett, de a kocsi bal elejével elütötte a kerékpározó asszonyt. A nő nem sokkal később meghalt.

Halálos baleset Lukácsházán
A bal elejével ütötte el a VW a kerékpárost
Tánczos Mihály

A teljes útzár mellett zajló helyszínelés végén az igazságügyi szakértő műszeres lassulás-tesztet végzett a kerékpárost elgázoló Volkswagennel. Úgy tudjuk, az autó valamivel a megengedett sebesség alatt haladhatott. A kereszteződésben már több baleset is történt. A Nagycsömötei úton haladók "úgy érezhetik", főúton haladnak, de a Bihari útnál Stop tábla jelzi, kötelező a megállás. Nem szerencsés, hogy az aszfalton semmilyen jelzés nem figyelmezteti a közlekedőket a veszélyes kereszteződésre. Mivel azonban az áldozat helyi volt, így valószínűleg ismernie kellett a kereszteződést. A hölgy figyelmetlensége az életébe került.

Halálos baleset Lukácsházán
Figyelmen kívül hagyta a Stop táblát a kerékpáros - Útburkolati jeleket és fekvőrendőrt szeretnének a közelben lakók
Tánczos Mihály

Az autó sofőrje megtörten állt járműve mellett. A baleset előtti pillanatban a látását valamennyire a lenyugvó nap is korlátozta, ráadásul a sofőrnek jobbra egy kétszintes ház áll a kereszteződésben, csaknem az út szélén. Amikor ezt elhagyva észrevette az elé hajtó kerékpárost, már semmit nem tehetett a fékezésen kívül. Úgy tudjuk, a baleset után egy-két perccel egy ápolónő is odaszaladt az úton fekvő asszonyhoz, de már nem lehetett rajta segíteni.

Halálos baleset Lukácsházán
A temetőbe indult az asszony, de a virágot már nem tudta letenni szerettei sírjára
Tánczos Mihály

A rendőrség nem talált iratokat az elhunytnál, így telefonja alapján próbálták beazonosítani. Közben férje és fia a balesetről hallva, rosszat sejtve rohantak a helyszínre, ahol a kerékpárt és a virágcsokrot látva biztossá vált, amitől rettegtek. Néhány perccel később az asszony fia sírva mondta, hogy nem hibáztatja az autó vezetőjét édesanyja halála miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló