Halálos munkahelyi baleset egy Vas megyei telephelyen

Több mint két méter magas állványról esett le a munkavállaló.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek az egyik vas megyei községben lévő pulykanevelő telephelyén 2019 szeptemberében egy munkaállványról az egyik alkalmi munkavállaló több mint két méter magasságból leesett és ezzel okozati összefüggésben a kórházban 2020 áprilisában elhunyt - közölte szerda reggel a Vas Megyei Főügyészség.

A vád szerint a vádlott – mint munkáltató – által biztosított munkaállvány nem volt alkalmas a biztonságos munkavégzésre és ez vezetett a sértett balesetéhez, valamint halálához.

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és nem jogerősen 1 év 8 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló