Halmosi Péter egy klubban edz nyolc éves fiával

Nem zavarja, hogy a negyedik vonalban játszik.

Halmosi Péter szeptember 25-én tölti be 42. életévét, és ezzel az indokkal készített interjút a szombathelyi játékossal a Nemzeti Sport. Mint írják, Halmosi Péter ennyi idősen is futballozik, méghozzá gyerekkori barátja egyesületében, a Király SE-ben. Közben segíti a fiatalokat, és hogy a boldogsága teljes legyen, nap mint nap egy klubban edz nyolcéves fiával.

Halmosi a lapnak elmondta: „...A futball hozzátartozik az életemhez, a családom után a legfontosabb nekem. Hamarosan negyvenkettő leszek, ám most még nem tudom elképzelni a napjaimat foci nélkül. Egyszer nyilván eljön annak is az ideje, hogy be kell fejeznem a játékot, de remélem, csak esztendők múltán. Egyelőre nem fontolgatom a búcsút, egyebek mellett azért nem, mert fizikailag sincs gondom...”

Halmosi Péter

Arra a kérdésre, nem zavarja-e, hogy a negyedik vonalban játszik, azt felelte: „...Ha zavarna, nem játszanék itt. Heti négy edzés van, mindegyiken jelen vagyok. Ha esetleg egyet-egyet ki is hagyok elővigyázatosságból, akkor is a csapat mellett vagyok. A klub futballistaként számít rám, de a profi pályafutásom során szerzett tapasztalataimnak is hasznát tudja venni. Ez a történet már nem arról szól, hogy én sikeres legyek...”

Mint kiderül, mentor is a klubnál: „...Gyakran kikérik a véleményemet. Mégiscsak pályára léptem négyszázegy NB I-es meccsen, háromszor voltam magyar bajnok, harmincötször a magyar válogatott mezét is magamra ölthettem, és megmérettem a Premier League-ben is. Azért más az, ha valaki csak beszél róla, és megint más, ha meg is tudja mutatni, mit és hogyan kell tenni. Van némi tapasztalat mögöttem, na...”

Hogy Király Gábor klubjában játszik, arról ez a véleménye: „...Amit Király Gábor felépített, szenzációs. A gyerekeknek meg kell becsülniük, hogy ilyen közegben edzhetnek nap mint nap. Ahogyan azt is, hogy abban az egyesületben focizhatnak, amelynek elnöke a magyar válogatottsági rekorder...”

A teljes interjú itt olvasható.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport