Hamisítványokból akart meggazdagodni egy nő

Jó üzletnek tűnt, de aztán lebukott.

A Sárvári Járási Ügyészség többrendbeli iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2021 júliusában olyan cipőket, pólókat és ruhaegyütteseket szerzett meg, melyekről tudta, hogy hamisítványok, és azokat egy közösségi oldalon hirdette meg eladásra.

Ezek az ismert márkák külsejét és elnevezését utánzó termékek sértik a védjegyoltalmakat és a fogyasztók megtévesztésére is alkalmasak – írja közleményében a Vas Megyei Főügyészség.

A bizniszre úgy derült fény, hogy az adó- és vámhatóság járőrei megállították ellenőrizni a nőt, majd a hamis ruházati termékeket lefoglalták.

Az elkövető közel 350.000 forint vagyoni hátrányt okozott a védjegyoltalmak jogosultjainak, büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek