Hamuka, paksifüles, liberáldiktatúra: Németh Szilárd élete legőrültebb interjúját adta

Ha nem látnánk, hogy a 168 Órában jelent meg, azt hinnénk, hogy a Hírcsárdában.

Úgy látszik, komoly kihívója akadt Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyeletes hülyeségmondási biztosának. Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke, aki nemrég azzal a nem túl rokonszenves mondandóval állt a nyilvánosság elé, hogy szerinte a civil szervezeteket minden eszközzel el kell innen takarítani (szerintünk viszont ilyen szavak után másvalakit kéne ), most a 168 Órának adott egy olyan interjút, amit vagy nem gondolt komolyan, vagy részeg volt, vagy simán csak a feje tetejére borult a valóságértelmezése. Persze ez utóbbit inkább ő gondolja mindenki másról.

MTI / Koszticsák Szilárd

Németh olyanokat mond szédítő verbális csörtéjében, hogy:

 • Nem kéne az Európai Uniónak hazudoznia, egy másik, talmi "valóságot" építenie, mert a valódi valóság az, amiről Orbán Viktor beszél (hát nyilván, hogyan is lehetne másképp). Az álvalóságot egyébként a liberális diktatúra építi.
 • Szerinte mára a liberálisok ugyanolyan kirekesztők, mint a nácik meg a komcsik, sőt, szövetségre is lépnének velük. Szép eszmék mögé bújnak, de az akaratukat ráerőltetik az emberekre. (Igen, valóban liberális hadseregek masíroznak az utcákon, ostorral csapkodva a népet.)
 • Belefér egy-két menekültverés

 • Szerinte a rendőrök által bántalmazott menekültek csak "hablaty, hamuka, duma, hazugság." Amikor az újságíró rávilágít, hogy két rendőrt ítéltek el gyorsított eljárásban ezért, illetve 2015 őszétől idáig menekültek 44 esetben jelentettek fel rendőröket, 32 ügyben megszüntették az eljárást, öt esetben jelenleg is zajlik a nyomozás, azt mondja: hogy 44-ből 32 esetben megszüntették az eljárást, az nagyon jó arány. A kérdésre, hogy a többi belefér-e, közli: hogyne férne bele!
 • A Paks bővítésével behozott masszív orosz befolyásra egy viccel reagál: tudja, hogy hívják az atomfertőzött nyulat? Paksifüles! "Jó, nem?" - teszi fel a kérdést az őt kérdezőnek.
 • A kérdésre, hogy a sok új párttal szemben hogyan védekezik a Fidesz, azt mondja, sehogy, azok ugyanis önzők és megbízhatatlanok, csak a hatalmat akarják, egyik sem arról beszél, mit kell tenni az országért. (Kár, hogy a Momentum Mozgalom éppenhogy arról beszélt, hogy mit kéne tenni érte - az olimpia helyett.)
 • "Ez a Soros nevű ördög"

 • A felvetésre, hogy folyamatos az ellenséggyártás Sorostól a civileken át a brüsszeli bürokratákig a Fidesznél, úgy reagál: ez nem ellenségkeresés, ez a valóság megmutatása, a "Soros nevű ördög nem a falra van festve, hanem itt él velünk a hétköznapokban."
 • Vannak még remek dilibogyó-elgurulások az interjúban, itt lehet elolvasni az egészet . Nekünk nincs más dolgunk, mint iderakni a Szombathelyről elszármazott vizuálművész, az Indexnek dolgozó Szarvas egyik legutóbbi munkáját, ami csodálatosan megmutatja Németh Szilárd mondandójának értelmét:

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet