Rúgás, ütés, kiabálás Szombathely Fő terén

Sokan tartózkodtak szombaton a szombathelyi Fő téren, amikor egy rúgást követően egyre többen gyűltek össze, hangosan kiabálva, majd rendőrök érkeztek. Olvasónktól egy videót is kaptunk, ami a hangzavart örökítette meg, biztonságos távolságból.

Több olvasónk is jelezte szombaton, hogy valószínűleg ismét a rivális családok találkoztak Szombathely Fő terén. Mire odaértünk már elcsendesedett a tér, de akiket megkérdeztünk mind arról számoltak be, hogy számukra ijesztő volt a hangos kiabálás, lökdösődés és sikítozás. A legtöbb szemtanúnak fogalma sem volt arról, hogy mit lát, igyekeztek messzebb kerülni az eseményektől. Egyik olvasónktól videót is kaptunk, amely már a lecsillapodó ágban mutatja be a Fő téri "hangulatot". A felvételt köszönjük!

Zárójeles megjegyzés: egy idős asszony fejcsóválva megjegyezte a kiabálás kapcsán, hogy "a Glamour-napok kihozza az emberekből az állatot". Zárójel bezárva.

Volt, aki megmutatta, hogy kik vettek részt a csetepatéban. Odamentünk az asszonyokhoz, akik elsőre azt mondták, hogy semmilyen "balhé" nem volt, később viszont hozzátették, hogy két embert elvittek a rendőrök, akik szerintük nem léptek fel kellő erővel.

A rendőrség épülete előtt aztán találkoztunk az egyik károsulttal, egy fiatal nővel. Ő elmondta, hogy már napokkal korábban is megfenyegették a másik családból, hogy "p###án lesz rúgva". Szombaton egy születésnapra készülve indult bevásárolni a Fő térre, amikor találkozott a fenyegetőző férfivel, aki némi szóváltást követően részben beváltotta a fenyegetést és combon rúgta a nőt, akinek az idősebb hozzátartozója próbált segítséget hívni, mielőtt elfajulnak a dolgok.

Hangosan szidalmazták egymást a felek Szombathely Fő terén Fotó: Olvasó
TM/Nyugat.hu

Az asszony is bekapcsolódott a beszélgetésbe, aki hozzátette, hogy senki nem ment segíteni nekik. Ekkor hívták a családfőt, de így tehetett a másik fél is, mert rövid időn belül mindkét oldalról többen érkeztek a térre és egyre nagyobb lett a hangzavar.

A megrúgott nő segítségére érkező családtagja felelősségre akarta vonni a rúgót, aki mellett már az apja is ott volt, de eközben oldalról ököllel arcon ütötték. A rendőrség két embert állított elő a térről. Úgy tudjuk, hogy ők aznap távozhattak a kihallgatásuk után.

Mivel a beszélgetésünk során többször szóba került bosszúra való utalás, ezért nyomatékosan arra kértük a jelenlévőket, hogy ne tegyék meg azt, amit terveztek. Ne üljenek fel a provokációnak és ők se provokálják a másik felet. Ne indítsanak élő adásokat, amiben felhergelik magukat és ne reagáljanak arra, ha őket szidalmazó Facebook-, vagy TikTok live-okba futnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló