Bébibumm a Csónakázótavon: harkályéknál is gyarapodott a család

Ebben az időszakban lépten-nyomon kicsinyeiket nevelő állatokkal találkozhatunk. Legyünk óvatosak és ne bántsuk őket!

Nemrég írtunk arról, hogy a szombathelyi Csónakázótavon kikeltek a kishattyúk és a kiskacsák. Kikeltek a kis hattyúk a szombathelyi Csótónál, de azért annyira ne nyüzsögjünk körülöttük 2021. May 10. 14:23 Egy videóban pedig be is mutattuk, hogyan lubickolnak Napi cuki: Így lubickolnak a szombathelyi Csótóban a kishattyúk és kiskacsák 2021. May 11. 10:57 az apróságok. De ha sétálgatunk a part mentén, a magasból is éktelen csivitelés ütheti meg a fülünket.

Harkály eteti fiókáit
A harkály odúban nagy a sűrgés-forgás
Mészáros D. Zsolt

Elsőre nehéz beazonosítani a forrást, de aztán hamar elzúg mellettünk egy fekete, fehér és piros tollcsomó, csőrében frissen zsákmányolt eleséggel: harkály.

Harkály eteti fiókáit
Egyik fele kint van, a másik fele bent van
Mészáros D. Zsolt

A madár az odúból a leglátványosabb, szinte már nyakatekert módon képes kiröppenni.

Harkály eteti fiókáit
Még egy bukfenc
Mészáros D. Zsolt
Harkály eteti fiókáit
Fejjel lefelé is megy
Mészáros D. Zsolt

Bizony, nem csak a kishattyúk és kiskacsák keltek ki tojásaikból, de a harkálycsalád is gyarapodásnak indult. Sajnos - vagy inkább szerencsére - a fiókák nem dugják ki a fejüket az odúból, így viszonylag védve vannak. A hangok alapján legalább két kismadár várja szüntelenül a falatokat.

Harkály eteti fiókáit
A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely