Bébibumm a Csónakázótavon: harkályéknál is gyarapodott a család

Ebben az időszakban lépten-nyomon kicsinyeiket nevelő állatokkal találkozhatunk. Legyünk óvatosak és ne bántsuk őket!

Nemrég írtunk arról, hogy a szombathelyi Csónakázótavon kikeltek a kishattyúk és a kiskacsák. Kikeltek a kis hattyúk a szombathelyi Csótónál, de azért annyira ne nyüzsögjünk körülöttük 2021. May 10. 14:23 Egy videóban pedig be is mutattuk, hogyan lubickolnak Napi cuki: Így lubickolnak a szombathelyi Csótóban a kishattyúk és kiskacsák 2021. May 11. 10:57 az apróságok. De ha sétálgatunk a part mentén, a magasból is éktelen csivitelés ütheti meg a fülünket.

Harkály eteti fiókáit
A harkály odúban nagy a sűrgés-forgás
Mészáros D. Zsolt

Elsőre nehéz beazonosítani a forrást, de aztán hamar elzúg mellettünk egy fekete, fehér és piros tollcsomó, csőrében frissen zsákmányolt eleséggel: harkály.

Harkály eteti fiókáit
Egyik fele kint van, a másik fele bent van
Mészáros D. Zsolt

A madár az odúból a leglátványosabb, szinte már nyakatekert módon képes kiröppenni.

Harkály eteti fiókáit
Még egy bukfenc
Mészáros D. Zsolt
Harkály eteti fiókáit
Fejjel lefelé is megy
Mészáros D. Zsolt

Bizony, nem csak a kishattyúk és kiskacsák keltek ki tojásaikból, de a harkálycsalád is gyarapodásnak indult. Sajnos - vagy inkább szerencsére - a fiókák nem dugják ki a fejüket az odúból, így viszonylag védve vannak. A hangok alapján legalább két kismadár várja szüntelenül a falatokat.

Harkály eteti fiókáit
A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely