Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmadik napja ég egy erdő Csernobilnál

Két repülőgép és egy helikopter is részt vesz az oltásban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmadik napja oltják a tűzet az ukrán tűzoltók a csernobili tiltott övezetben, ahol egy erdős terület gyulladt ki. Az ukrán hatóságok szerint a tűz szombaton keletkezett, vasárnap a katasztrófavédelem azt jelentette, hogy már nincs nyílt tűz az erdőségben. hétfőn közölték, hogy még két tűzfészek felszámolásán dolgoztak a tűzoltók.

Yaroslav Emelianenko / AFP

A hétvégén összesen 124 szakember 28 technikai eszköz, köztük két AN-32-es típusú tűzoltó repülőgép és egy Mi-8-as helikopter segítségével vett részt a lángok elleni küzdelemben. A gépek együtt 42 felszállással összesen 174 tonna vizet öntöttek a tűzre.

A tűz a lakatlan Volodimirivka település közelében ütött ki a Kotovszkij erdőgazdaságban, és mintegy húszhektárnyi területre terjedt ki.

A hatóságok közlése szerint a radioaktív sugárzás szintje Kijev megyében és az ukrán fővárosban nem haladta meg a megengedett mértéket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés