Harminc tetőszerkezetet rongált meg a tornádó Nardán, volt munkájuk a tűzoltóknak

Pusztító vihar söpört végig tegnap Nardán, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

Heves zivatar csapott le tegnap este Narda településre, ahol fákat döntött ki, és mintegy tizenhat házhelyen harminc tetőszerkezetet rongálta meg a jégesővel érkező vihar.

Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI

A káresemények felszámolásához nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, Szombathelyről érkeztek hivatásos, Felsőcsatárról és Pornóapátiból önkéntes egységek, a munkálatokat a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelem helyszíni műveletirányító tisztjei koordinálták - közölte hétfő délután a Katasztrófavédelem.

Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI

A tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fákat, és megkezdték a megrongálódott lakóingatlanok tetőszerkezeteinek ideiglenes helyreállítását, a cserepek javítását, valamint a beázás elleni védelem érdekében a fóliázást. A tetőfedési munkálatokat hét munkagép és négy ács csoport mintegy harminc fővel segítette. Az áramszolgáltató szakemberei a megrongálódott szakaszok javításának idejére kiszakaszolták az áramot az érintett utcákban. Az ideiglenes áramszünet 95 lakóingatlant érintett.

Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI

A káresemények következtében senkinek nem kellett elhagynia az otthonát, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - tette hozzá a Katasztrófavédelem.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló