Három aranyat szereztek a Fitt-boxos bunyósok Egerben

Ráadásul az egyesület elnyerte a legjobb serdülő női csapatnak járó díjat is.

November 10. és 14. között tartották a Serdülő és Junior Női-Férfi, illetve a Felnőtt Női Ökölvívó Országos Bajnokságot Egerben. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 7 versenyzője indult útnak azzal a céllal, hogy magyar bajnokként térjenek haza.

Az első napon Hámori Luca elit női 63 kg-ban mérkőzés nélküli győzelemmel jutott tovább a Haladás versenyzőjével, Bojér Boglárkával szemben. Hökkön Balázs a nyíregyházi Ámit Rubennel csapott össze serdülő férfi 57 kg-ban. Balázs egy jól időzített fejre mért ütésnek köszönhetően nagyon rövidre zárta a mérkőzést, a második menetben döntő fölénnyel nyert.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A második napon Kiss Áron, Ujhelyi Barna és Csányi Attila sajnos mind kikapott. Hámori Luca viszont elit női 63 kg-ban az első menetben győzedelmeskedett, így a döntőbe jutott.

A harmadik napon Németh Dóra serdűlő női 51 kg-ban sajnos vereséget szenvedett az elődöntőben, így bronzéremmel zárta a versenyt. Rába Noémi serdülő női 51 kg-ban a második menetben döntő fölénnyel nyert, így a döntőben bokszolhatott újra. Hökkön Balázs pedig serdülő férfi 57 kg-ban első menetben győzedelmeskedett, így őt is a döntőben láthattuk.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A negyedik volt a serdülő és junior döntők napja, melyen két Fitt-boxos versenyző lépett szorítóba. Rába Noémi serdülő női 51 kg-ban hatalmas tempót diktálva győzelmet aratott, így magyar bajnok lett. Hökkön Balázs pedig serdülő férfi 57 kg-ban szintén bravúros győzelmet követően a dobogó legfelső fokára állhatott. Teljesítményüknek köszönhetően pedig az egyesület elnyerte a legjobb serdülő női csapatnak járó díjat.

Az ötödik, a felnőtt női döntők napján Hámori Luca bizonyíthatott. 63 kg-ban szokásához híven intenzív tempóban kezdte a meccset, ellenfele képtelen volt felvenni az általa diktált iramot, így a második menetben edzője feladta a küzdelmet. Luca ezzel megszerezte 9. magyar bajnoki címét.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„7 fővel vettünk részt ezen az összevont országos bajnokságon. Sajnos 3 éremesélyes versenyzőnk nem tudott egyéb sérülések miatt indulni, de így is úgy gondolom, jól teljesítettek versenyzőink. Négy érmet sikerült elhoznunk, ebből három aranyat. Egy pici hiányérzetem van csak a többiekkel kapcsolatban, még egy érem benne lehetett volna az egyik mérkőzésben, bár a sorsolásuk nem a legjobb volt, ha úgy nézem, a kiemeltekkel kerültek össze. Illetve volt, aki rutinszerzés céljából jött el erre a versenyre, de mindenki jól helytállt önmagához képest. Talán a bronzérem lehetett volna fényesebb ezüst, ha tudjuk hozni a formánkat azon a mérkőzésen, ez most nem így sikerült. Legtöbb versenyzőnk pár mérkőzéssel rendelkezik, tehát még a rutinszerzés a legfontosabb. Sorra jönnek a nemzetközi versenyek, készülünk rájuk, megyünk előre!” – értékelte a versenyt lapunknak a vezetőedző.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport