Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Három kontinensen rendezik a 2030-as foci VB-t

Hat országban lesznek meccsek, köztük Spanyolországban és Argentínában is.

Három kontinens hat országában rendezik a 2030-as foci VB-t - közölte szerdán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Mint írják, a rendezésért két pályázat volt versenyben. Az egyiket Spanyolország, Portugália és Marokkó, a másikat Argentína, Uruguay, Paraguay és Chile nyújtott be közösen.

Bár közleményükben azt írták, logikus lett volna, hogy az 1930-as, első világbajnokság után a 2030-ast is Uruguayban rendezzék, az infrastruktúra és a stadionok felújítását nézve mégis elvetették ezt az ötletet.

Így végül a szövetség portugál-spanyol-marokkói pályázat mellett döntöttek. Ennek ellenére néhány meccset a Dél-Amerikai országban is rendeznek majd.

„A tagszövetségekkel folytatott széles körű konzultációt követően, valamint a centenáriumi világbajnokság fontosságára való tekintettel a FIFA tanácsa kulcsfontosságú döntéseket hozott a 2030-as világbajnokság pályázatával és rendezésével kapcsolatban. Figyelembe véve a legelső világbajnokság történelmi kontextusát, a FIFA tanácsa egyhangúlag megállapodott arról, hogy Uruguay fővárosában, Montevideóban egy egyedülálló centenáriumi ünnepséget rendeznek, emellett három világbajnok mérkőzést is rendeznek Uruguayban, Argentínában és Paraguayban” - közölte a FIFA.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra