Három olyan eset is történt a hétvégén Vas megyében, melyeknek majdnem tragédia lett a vége

A szén-monoxiddal és a fűtéssel kapcsolatos figyelmetlenség miatt is riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

Tűzifa gyulladt meg pénteken este egy szombathelyi, Páfrány utcai családi ház pincéjében. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a tulajdonos a tüzet eloltotta. Az egység az áramtalanítást követően a tűzifát a szabad levegőre kivitte, az izzó részeket visszahűtötte. Az oltást követően a tűzoltók a füsttel telítődött pincét átszellőztették.

Rosszullétre panaszkodtak szombaton délelőtt a lakók egy vasszentmihályi, Fő utcai családi házban. A lakók a szellőztetést megkezdték, a szabad levegőre mentek és segítséget kértek. A Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói az ingatlanban méréseket végeztek, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. Az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereit. A szén-monoxid keletkezésekor a házban a gáztűzhely, a páraelszívó és a gázkazán együttesen üzemelt, az ablakok zárt állapotban voltak, az ingatlanban nem volt szén-monoxid-érzékelő készülék.

Vízteres kandalló külső borítása égett tegnap délelőtt a toronyi Kossuth Lajos utcai családi ház nappalijában. A szombathelyi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók, valamint a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiérkezése előtt a lakók megpróbálták eloltani a tüzet. Az egységek áramtalanították az épületet, a kandallóból az éghető anyagot eltávolították, a fűtőeszköz külső borítását visszabontották. A tűzoltók a még izzó részeket is visszahűtötték. Az oltást követően átvizsgálták a családi házat, a tűz a kandalló környezetére azonban nem terjedt át.

A Katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy fontos a megelőzés, mivel a tüzelő- és fűtőberendezések többségének nem megfelelő használata a karbantartás hiánya lakástűzhöz, szén-monoxid-mérgezéshez vezethet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló