Három szombathelyi középiskola fért fel a legjobb középiskolák 2022-es listájára

Az első tízben budapesti középiskolák sorakoznak, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium kivételével.

Ami a szombathelyi középiskolákat illeti, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumnak a 26. helyet sikerült megcsípnie, a Nagy Lajos Gimnázium a 74. helyre került, míg a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium a 92-re.

A százas rangsorban összességében több a vidéki iskola, mint a fővárosi. Igaz, idén nem minden megyéből került gimnázium a listára: Békés és Tolna megyei középiskola nincs a rangsorban - olvasható az eduline.hu-n . Azt is megjegyezik, hogy száz gimnázium közül húsz egyházi fenntartású, közülük tizenöt katolikus, három református és kettő evangélikus.

A rangsor összeállításánál figyelembe vették a 10. évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének iskolai átlagát szövegértésből és matematikából, a 2019/2020-as tanév végén az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlagát magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik arányát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos