Három tűzhöz riasztották a Vas megyei tűzoltókat ez elmúlt napokban

Csodák-csodája, egyik sem kapcsolódott a szilveszteri petárdázáshoz.

Három tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az év utolsó és első napjaiban, de egyiknek sem volt köze a tűzijátékhoz - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem.

Kisteherautó motor és utastere égett Vépen, a Kassai utcában pénteken a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos egy porral oltó készülék segítségével a lánggal égést megszüntette. Az egységek egy vízsugár segítségével az izzást megszüntették, majd hőkamerával átvizsgálták a járművet.

Automata mosógép kábelei égtek egy plébánia fürdőszobájában Szombathelyen , a Szent Márton utcában vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az épületben tartózkodó ember áramtalanította a mosógépet, ezzel a lánggal égés megszűnt. Az egység a szabad levegőre vitte a háztartási gépet, majd egy vízsugárral visszahűtötte a még izzó részeket.

Háromszintes lakóépület kéményében lerakódott korom égett Nagysimonyiban, a Hársfa utcában vasárnap este. A sárvári hivatásos tűzoltók a kéményt a tisztítónyíláson keresztül kitisztították, az égésterméket a kazánból eltávolították. A hő hatására a ház fala megrepedt, ezért az egység gázkoncentráció mérővel az ingatlanban méréseket végzett, de a mérőműszerek értéket nem mutattak. A tűzoltók a kéményt hőkamerával átvizsgálták, de további izzást nem tapasztaltak. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló