Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hasonlítok-e a gazdira? - Szombathelyi kutyaparádé 1.

Szombathelyi kutyatulajokat és az ő szívükhöz nőtt kedvenceket vettük szemügyre. Van-e hasonlóság első pillantásra, vagy ez is csak urbánus legenda? Döntsenek Önök!

Egy rövid bemutatás, egy házi fotó. Néhány büszke kutyatulajdonos bevállalta, hogy megmutatja magát és azt a valakit, aki társa a mindennapokban. Önöknek csak annyi a dolguk, hogy rakják össze magukban a következőkben tálalt információkat, és válaszoljanak akár itt kommentben, akár csak maguknak: tényleg hasonlítanak? Nagy Zoltán olvasónk szavait olvashatják a továbbiakban.


Mazsi
-

Mazsi: lustizásból sosem elég


Edit kutyája, Mazsi egy 6 éves cavalier king charles, akinek gyönyörűen ápolt, finom szőrzete szinte kívánja a simogatást. Szerencséjükre közvetlenül a házuk előtt van a zöld terület, ahová sétálni járnak.

Mazsi kissé félős kutyus, aki inkább a háttérben marad, soha nem szállna vitába kutyatársaival, hízelgő és szeret jókat enni. Ha megunja a sétálgatást, abban a pillanatban jelzi gazdijának, hogy irány az otthon és egy jó kis lustálkodás. Mert abból sosem elég.


Maci
-

Maci nem veti meg, ha autóban hordozzák


Kata a kereskedelemben dolgozik, rendszertelen munkabeosztása miatt párjával felváltva sétáltatják Maci nevű, schmoshound fajtájú kutyájukat. Amikor csak tehetik és az időjárás is engedi, a természetben csatangolnak.

A kis torzonborz Macika odavan azért, ha az erdő mélyén vagy a mezőn futkározhat nagy hévvel, és egereket, békákat, sünöket, és természetesen cicákat kergethet. Azonban mivel már nincs ereje teljében - 11 éves -, nem veti meg, ha kerékpáron és autóban cipelik a popsiját. A fürdést és a fésülködést viszont igazi punk módjára ki nem állhatja, ezeket a tevékenységeket ott kerüli, ahol csak tudja.


Dolly
-

Dolly szívesen pózolt


Rebeka és Levente hűséges kísérője a 3 éves pekingi palotapincsi Dolly. Nagyon szeret otthon lustálkodni, de ha a család indul valahová, természetesen neki is bérelt helye van a sorban.

Igazi kis pojáca, nem kellett kétszer kérni, hogy pózoljon egy fotó kedvéért. Nem mondható ez el Leventéről, aki mindig próbált két méterrel távolabb elhelyezkedni. Anyukájának azért sikerült egy pillanatra összehozni a kis csapatot, így születhetett meg a végső kép.


Alfonz
-

Alfonz, a mindig frissen fésült gavallér


Nárcisz szintén igazi kutyabarát, ráadásul kutyakozmetikus is. Vele és 5 éves Alfonz nevű yorkshire terrierjével legtöbbször a belvárosban lehet találkozni.

Ezen túl azonban roppantul szeretik a város zaján kívül eső, virágos, zöldbe burkolózott terepeket is, ezért a múzeumparkba is szívesen benéznek olykor. A kutyus apró termete ellenére óriási mennyiségeket bír elviselni sétából. Kicsi jutalomfalatokkal pedig bármikor le lehet venni a lábáról, ezekért bármit megtesz, amit kérnek tőle. Hogy reklámozza gazdija munkáját, mindig frissen fésült és kis szexi hajgumit is visel.


Brúnó
-

Brúnó sosincs egyedül


Szilvi néni épp lánya ügyes-bajos elfoglaltsága miatt sétálgatott a Joskar-Ola lakótelep kutyafuttatóján harmadik életévét taposó, szép, termetes golden retriever kutyájával, amikor összetalálkoztunk velük.

A Brúnó névre hallgató gyönyörű eb akkor sincs egyedül, ha a gazdi távol van, hiszen van otthon egy hasonló termetű társa is. Ő most kimaradt a randevúból, Szilvi néni lánya azonban a két kutyát együtt szokta sétáltatni. Mivel mindkettő szeret a szabadban nagyokat szaladgálni, így most csak egyesével tudtak esti sétára jönni.


Boni
-

Boni imádja a bringásokat és a vasutasokat


Marika, Rózsi és Erzsi jól összeszokott szupercsapatot alkotnak a kutyafuttatón. Marika a 12 éves westyvel, Bonival alkot szeretetteljes duót.

A vakutól szikrázó szemű, kis vajfehér pamacs a gazdához hasonlóan nagy szívvel lehet megáldva, hiszen majd' megevett, akkora rohammal fogadott még így ismeretlenül is. Állítólag pontosan ugyanígy szereti a bringásokat és a vasutas munkásokat is, akik a környéken végzik munkájukat. Szerencsére pillanatok alatt alatt a bizalmába fogadott.


Cuki
-

Cuki szereti, ha sípol


Rózsi a 6 éves palotapincsijével, Cukival érkezett, aki a hirtelen sötétedéskor szinte elveszett a csodálatosan fénylő fekete bundájával.

Az állandóan meglepődött arcot vágó apróság oda-vissza van a plüss játékokért, amiknél jobban csak a sípolós figurákért képes megveszni. Ez a szintű játékimádat esti sétánál komoly fegyvertény lehet, ha elcsatangolásra adná buksiját - már csak azért is, mert ez a kutyafajta nehezen fogadja el, ha parancsolni próbálnak neki, ha pedig nagyon rászólnak vagy megbüntetik, egy egész világ sértődöttségét képes magára erőltetni. Szerencsére Cukiból most tényleg nem láttunk mást, csak a cukiságot.


Tóbiás
-

Tóbiásnak sosem jó a saját labda


Íme az állandó triász harmadik tagja, Erzsi néni, aki 10 éves Tóbiásával bukkant fel.

Tóbiás igazi komótos macilacis labradorjával, aki nem siet sehova. Tőlem távolságtartóan pár méterre helyezkedett el, és óvatos rutinnal méregetett egy ideig. Később megtudtam, hogy kedvenc játéka az, hogy másoktól elcsenje a labdát, és azzal játszadozzon. A saját labda soha nem jó neki - gyanítom, nálam is azt nézte, nem kerül-e elő egy labda a táskámból. Egyébként mindhárom gazdi - azaz ők összesen hatan - szeretik ezt a hatalmas zöld területet ahol kedvükre szaglászhatnak a kutyusok, gazdáik pedig jót beszélgethetnek addig.


Baltazár és Rebeka
-

Baltazár és Mami, két generáció egy csárdában


Később csatlakozott János is két kedvencével. A mindössze egy éves kan welsch terrier Baltazár nem egyszerű kutyus, meglepő elfoglaltsága, hogy sétáló lovakat kísérget, ezért több alkalommal viszik lovardába, hogy kedvében járjanak.

Az idősebb Közép snaucert Maminak hívják. Ő természetesen nem igazi mamája Baltazárnak, csak kora miatt mondja rá a gazdi - ugyanis igazi aggastyán, 12 éves már. Ő inkább a háttérből figyeli, ki mit csinál körülötte. Viszont mindketten szeretnek labdázni és frizbizni, és természetesen jókat sétálni a friss levegőn.


Ármin
-

Ármin, a gyorsan haverkodó


Timivel is ezen a környéken futottam össze. Ő még bőven tanulóéveit tapossa, de suli után mindig az első dolga, hogy kedvencét kihozza egy jó kis játszadozásra.

Árminról beszélünk, az 5 éves spánielről, akit kedvenc játékai is elkísértek ezen a délutánon. Hogy Timi sem unatkozzon, ő meg barátnőjét hozta el. A kellemes őszi napsütésben kedvesen adott pacsit gazdijának ez a gyönyörű, barna kutyus. nem kellett hozzá sok, hogy kis haverkodás után máris tologassa játékcsontját nekem is, hogy dobjam neki szépen el.


Alex
-

Alex, a televízió megszállottja


Bea késő délutánba nyúlóan dolgozik, ezért hófehér westy kutyusa, Alex mindig izgatottan várja haza gazdiját, hogy kikapcsolódhasson vele egy bazinagy séta formájában.

Ha eléri célját, akkor mindig egy jól tervezett útvonalon viszi parkról parkra Beát, és közben megkeresnek minden valamirevaló lánykutyust - Ali ugyanis imádja a csajokat. Nem úgy mint a fotózást: ahol csak tudott, próbált rossz arcot vágni, és elrontani a képet. Ha összebújós képet terveztünk, akkor két méterrel odébb állt. Végül amikor azt keresgéltük, melyik lett a legjobb fotó róla, elrohant, és csobbant egyet a Gyöngyös hűs vizében. Ekkor már alig várta, hogy mehessen haza és beüljön a TV elé. Egy jó reklámot soha nem hagyna ki.


Gigi
-

Gigi, a hófehér belvárosi séróbáró


Márta és szintén csodaszép hófehér bison havaneze kutyusa, a 3 éves Gigi vérbeli belvárosi páros.

Nem véletlen a gondosan ápolt bundi, hiszen Gigi megdöbbentő módon csípi a fésülködést, jóformán elindulni sem hajlandó anélkül, hogy a séróját rendbe ne szednék. Szívesen róják ők ketten a tereket és utcákat, és alkalomadtán persze megpróbálnak egy kis zöld területet is felderíteni. Sajnos igazi kutyafuttatója a belvárosnak nincsen, de a kiskutya beéri a tenyérnyi zölddel is. Egy ilyenen ismerte meg egyik legjobb barátját, Sunnyt is, aki következő bemutatkozónk.


Sunny
-

Sunny, a csavargás hatdanos nagymestere


Sunny szintén egy bison havaneze és csupán egy évvel fiatalabb Giginél, amúgy meg a nyugdíjas Kató néni legkedvesebb házikedvence.

Neki többször volt már kutyája, mivel sokáig élt családi házban, nagy udvarral. Sunny maga egy kis ördögfióka, aki imádja hallatni a hangját és főleg a nagyobb kutyákra rávakkantani, mert miért is ne. Eredetileg színtiszta fekete volt, mostanra alul szinte fehér, és a háta is beszürkült már. A csavargás hatdanos mestere, szerencséjére parkerdei kiskertjükben ezt a hajlamát rendszeresen kiélheti.Önnek is van kutyusa, akit szívesen viszontlátna hasábjainkon? Küldje el egy bemutatkozó levél keretében, amiben leír róla minden fontos tudnivalót, és egy fotót is csatol hozzá. A következő Szombathelyi Kutyaparádé cikkben örömmel tesszük közzé!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra