Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már van magyar nyelvű keresőoldal, amelyen megnézheti, bírja-e az autója az új benzint

Innen elérheti.

Sok autóst felzaklatott egy új rendelet, amelynek alapján idéntől már csak olyan 95-ös benzin lesz a kutakon, amelyben magasabb a biokomponens (etanol) aránya, mint a korábbiakban. Az E10-es jelöléssel ellátott és a környezetre jobban vigyázó üzemanyag ugyanis nem minden autónak tesz jót. – írja a hvg.hu.

A legnagyobb probléma az újfajta üzemanyaggal, hogy sok olyan jármű lehet, amelynél az üzemanyagrendszerének egyes elemeit még nem alkoholtűrő anyagból gyártották, az újfajta üzemanyagtól néhány hónap alatt megnyúlnak és elveszítik tömítőképességüket, más esetekben megkeményednek, rideggé válnak és eltörhetnek.

Az elsősorban régebbi, 15 évnél idősebb autókat használóknak célszerű tehát ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni. Így nem ártott egy magyar nyelvű keresőt is „piacra dobni”, amelyet most három programozó fejlesztett le a nemzetközi járműgyártók szövetségének adatai feldolgozásával. Ez a https://e10check.hu /.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a kereső is tájékoztató jellegű, mint ahogyan azt az oldal is hangsúlyozza. Azt olvasóinktól kapott visszajelzések alapján mi is hangsúlyoznánk, hogy a legbiztosabb módszer alvázszám alapján lekérdezni az adott márka importőrétől, hogy az adott autó üzemanyagrendszere valóban tolerálja-e az E10-es üzemanyagot. – írja a hvg.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra