Hat éven keresztül illegálisan bontott autókat az udvarán

Ezzel szennyezve a talajt és az ivóvizet is.

A Vas Megyei Főügyészség közleménye szerint a Szombathelyi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2015-től 2021-ig lakóháza udvarán gépjárműveket bontott szét.

A szakszerűtlen bontás során a vádlott szennyezte a talajt, és fennállt a veszélye, hogy szennyeződés kerüljön a talajvízbe és az ivóvízbe.

A hulladékká vált gépjármű – a benne lévő olajokkal és jogszabály által meghatározott alkatrészekkel együtt – veszélyes hulladéknak minősül, bontását kizárólag környezetvédelmi hatósági engedéllyel rendelkező bontó végezheti.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek