Hatalmas robbanás volt a zaporizzsjai atomerőműnél

Az atomerőmű környékén egyelőre normális a sugárzás mértéke, de a 12 rakéta közül 8 a reaktorblokkok közelében csapódott be.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat hivatalos közleményében közölte, több mint 12 találat érte az atomerőmű területét. Tájékoztatásuk szerint az orosz erők pontosan tudták, hova célozzanak, ezzel akartak újabb hatalmas csapást mérni Ukrajna energiaellátására.

Európa legnagyobb nukleáris létesítményének vezetősége egyes épületekben, rendszerekben és berendezésekben történt károkról számolt be, ezek azonban egyelőre nem érintették a nukleáris biztonságot. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója, Rafael Grossi nyilatkozatában leszögezte, Oroszország a tűzzel játszik - írja a tények.hu .

Az atomerőmű környékén egyelőre normális a sugárzás mértéke, de a 12 rakéta közül 8 a reaktorblokkok közelében csapódott be, további egy pedig az egyik speciális állomást találta el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek