Határozatlan idejű sztrájkba kezdenek az Óbudai Gimnázium tanárai

A tankerület a gólyatábor és osztálykirándulások után sem rendezte a napidíjaikat de a polgári engedetlenségi akciók után rendszeresen érvényesítették a bérlevonásokat. Ez ellen tiltakozva december 5-től határozatlan idejű sztrájkba kezdenek ha a pénz nem érkezik meg.

Nem térítette meg a tankerület az Óbudai Gimnázium tanárainak a gólyatábor után járó napidíjakat, sőt, az osztálykirándulásnál felmerülő és rájuk háruló költségeket sem a tankerület, ezért amennyiben az még november végéig sem történik meg, a gimnázium legalább 15 tanára határozatlan idejű sztrájkba kezd december 5-i kezdettel. Ez áll a gimnázium tantestületének vasárnap a 168ora.hu szerkesztőségébe eljuttatott közleményében.

A közlemény úgy fogalmaz: „Amikor sztrájkolunk, vagy polgári engedetlenkedünk, a számfejtés mindig naprakész, soha nem mulasztják el levonni a bérünkből a kieső órákat. Ugyanilyen precizitást várunk el akkor, amikor a tankerületnek kifizetési kötelezettsége van.

Fenti okok miatt követeljük az elmaradt napidíjak azonnali kifizetését. Amennyiben ez nem történik meg november hónap során, vagy nem utalják át legkésőbb a decemberi fizetéssel, úgy december ötödikétől az iskola legalább 15 pedagógusa határozatlan idejű sztrájkba kezd, amit fenntart mindaddig, amíg az összegek meg nem érkeznek a számlákra.”

Azt is kifejezték az óbudai tanárok, akciójuk célja a tankerület elfogadhatatlan viselkedésére való országos figyelemfelhívás. Szerintük országos szinten is probléma a közoktatásban, hogy „a tanárok párszáz forintos órabérért dolgoznak, és még ehhez az összeghez sem jutnak hozzá időben.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek