Hazugság a szombathelyi kórházra panaszkodó betegek-ügye, állítja Hende Csaba

A parlamenti képviselő szerint a napokban előkerült Markusovszky-s történeteket csupán a baloldali sajtó találta ki, hogy lejárassa a kórházat. A kórházigazgató díjátadásra sietett, ezért nem volt ideje nyilatkozni.

A múlt héten egy nevét vállaló beteg írt levelet az egyik kórházi esetekkel foglalkozó blognak. Gecse Ferencé azt állította Mitől égett szét a beteg lába a szombathelyi kórházban? 2017. October 14. 16:13 , hogy urológiai műtét közben a kórházi ágyhoz tartozó elektromos párna egyik lábát megrázta, a másikat pedig szinte a csontig égette. Az esetet maga a beteg mesélte el a Nyugat.hu-nak.

Gecséné története aztán lavinát indított el. Antal Szilvia arról írt levelet Megkínozták a 15 hónapos kisfiát, állítja a szombathelyi anya 2017. October 17. 08:20 , hogy 15 hónapos kisfiát kínozta meg az egyik orvos a kórházi kezelés alatt. Boros Éva pedig olyan megdöbbentő történetet írt le, ami arról szól, hogy 2016-ban magzatvízlevételre ment be a szombathelyi kórházba, 19 hetes terhesen. Tizenkétszer szúrták meg, szepszist kapott, ami után a magzatát is elvették, és a méhét is el kellett távolítani. Egy másik levélíró pedig azt a történetet írta le, hogy bár más miatt szállították kórházba édesanyját, végül mindkét lábát amputálták.

A múlt héten levelet küldtünk a kórháznak, hogy megismerhessék olvasóink az ő álláspontjukat is. Válaszra azonban hiába vártunk, nem érkezett.

Ma délben sajtótájékoztatót hirdettek a kórházba, november elsejétől ugyanis egy modern röntgenrendszert állítanak működésbe. Ennek köszönhetően pedig egy zárt hálózaton keresztül az orvosok a kórházon belül bárhol megnézhetik majd a korábbinál lényegesen kevesebb sugárterheléssel készülő felvételeket. Erre a kórház 177 millió kettőszáz ezer forintot költött el.

Reméltük, hogy az eseményen ott lesz Dr. Nagy Lajos is, a kórház igazgatója, így kérdéseinket a panaszos esetekkel kapcsolatban személyesen neki tehetjük fel. És azt is megkérdezhetjük, hogy vajon kérdéseinkre miért nem kaptunk eddig írásban választ.

A tájékoztatón ott volt Hende Csaba kormánypárti országgyűlési képviselő is, aki az eredmények - mint például, hogy 7 év alatt 17 milliárdot költöttek a Markusovszky kórházra - ismertetése után, egyszer csak belevágott a panaszos betegek ügyébe is. Gondoltunk, lám, egyformán jár az agyunk, ő is fontosnak tartja ezt a témát. Ám teljesen más sült ki a dologból.

A baloldali lakájmédia mondvacsinált hazug akciójának minősítette ezeket a személyes történeteket. Amiket az újságírók fantáziálnak, ezek pedig rágalmak és hazugságok. Amivel az eseteknek teret adó médiumok csak a közhangulatot próbálják megrontani, ebből politikai előnyt próbálnak kovácsolni. Ez egy rosszindulatú és kártékony cselekedet szerinte.

Hende Csaba ezután szolidaritásáról biztosította a kórházat és annak dolgozóit. Valamint ismét kihangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban napvilágra került a betegről szóló cikkek politikai céllal tett támadások, és mindez politikai manipuláció.

A sajtótájékoztató után szerettük volna megszólaltatni Nagy Lajost a betegek ügyével kapcsolatban. Az igazgató azonban azt mondta, nincs ideje ránk, mivel egy megyei díjátadóra siet. Távozás közben aztán mégis sikerült egyetlen választ kicsikarni belőle.

Hende Csabát is meg akartuk szólaltatni, hogy mire alapozza azon állítását, hogy a nevüket vállaló betegek hazudnak. Választ nem kaptunk, a további kérdéseinket pedig azért nem tudtuk feltenni, mert a szombathelyi városháza egyik sajtósa közbelépett.

Ennek ellenére a modern röntgenrendszernek tényleg nagyon örülünk!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet