Megkínozták a 15 hónapos kisfiát, állítja a szombathelyi anya

Brutális bánásmódról és az empátia teljes hiányáról panaszkodik az az édesanya, aki kisfiával megjárta a szombathelyi Markusovszky kórház gyereksebészeti rendelőjében.

Mondanom sem kell hogy milyen érzés a szülőknek látni, ahogy a kisgyerekük össze van görnyedve az ágyon és sikít a fájdalomtól. Azonnal rohantunk az ügyeletre, ahol már azonnal tudták mi a baj, mivel ennél az orvosnál nem ez az első eset sajnos. Fitymatúltengése lett és szó szerint vissza kellett nyomniuk a makkját hogy megmentsék a műtéttől

- írja egy szombathelyi édesanya, aki nevét vállalva írt levelet a Kórházi Sztorik blogoldalnak, és akivel aztán mi is felvettük a kapcsolatot.

Ahogy Antal Szilvia, az édesanya elmesélte, október 9-én voltak gyereksebésznél, Szombathelyen a Markusovszky kórház gyereksebészeti rendelőjében. A kisfiának nagyon enyhe hypospadiasis-a van, ami miatt évente kontrollra kell járnia.

Markusovszky Kórház
BZ

A többit mesélje el az édesanya:

Úgy kezdődött hogy a doktorúr kesztyű nélkül nyúlt hozzá, hogy megvizsgálja. Majd mondta hogy minden rendben van a hypospadiasis-al de a fityma egy kicsit le van tapadva. És ezzel a lendülettel fogta, és kézzel lerántotta neki. A kisfiam egyből sikítani kezdett, de az orvos csak annyit mondott hogy ez csak egy picit fáj neki, nem kell vele foglalkozni. Elvittük hamburgerezni, hátha jobb kedve lesz, de egyre rosszabbul volt. Ez délután fél 3-kor volt. Mire hazaértünk már üvöltött a fájdalomtól.

Aztán sikeresen elaltattuk, hátha utána jobb lesz. Mikor felkelt, pelenkát cseréltünk, amikor is láttuk hogy háromszorosára dagadt a fitymája.

Majd ki kellett tisztítaniuk, ugyanis elmondták, hogy az orvosnak valószínűleg koszos volt a keze, amitől azonnal begyulladt a fitymája, és tiszta genny és seb volt a makkja alatt, az orvos brutalitásának "köszönhetően" óriási fájdalmakat élt át.

Mikor lement a duzzanat és visszamentünk, hogy megnézzék

Mutatták, hogy kb. 1 cm-es vastag sávban volt letapadva a bőre, ami most hegesedik. Az ügyeletes orvos elmondása szerint nem kicsit volt neki letapadva, és ezt 2 éves koráig nem is szabadott volna, és akkor is csak az erre megszabott szondával helyre tenni.

Az édesanya még elárulta nekünk, hogy a kisfia most már sokkal jobban van, bár a pelenkázásnál még mindig fél, nehogy véletlenül is hozzáérjen. És retteg az orvosoktól azóta. A panaszt tett az orvos ellen, eddig azonban nem kapott választ.

Kerestük a kórházat is, egyelőre nem kaptunk választ.

Még múlt hét pénteken számoltunk be egy másik kórházi esetről, ami szintén a szombathelyi Markusovszky kórházban történt. Gecse Ferencné Zsuzsa urológiai műtétre feküdt be, a műtét közben azonban az ágyhoz tartozó elektromos pára egyik lábát megrázta, a másikat pedig megégette. A teljes cikket, a beteggel készített videófelvétellel itt találja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem