Mi lesz a festészet jövője? Most Szombathelyen kiderül!

Hecker Péter műveiből nyílik kiállítás.

Szerdán délután 5 órakor nyílik meg Hecker Péter A festészet jövője című kiállítása a szombathelyi ELTE Vizuális Művészeti Tanszék ZERO Galériájában. A kiállítást a kurátor, dr. Bordács Andrea nyitja meg, aki a Vizuális Művészeti Tanszék tanszékvezetője és esztéta.

Hecker Péter, a Deák Erika Galéria művésze, a hazai középgenerációs festészet figuratív vonalát képviselő alkotó az ELTE SEK Vizuális Művészeti tanszékén tanít, most pedig a szombathelyi ZERO Galériában mutatja be tizenhárom munkáját.

Hecker Péter stílusára jellemző a humoros, ironikus hangvétel, az erős színek, stilizált, popos formák. Most elsősorban a művészetre, azon belül is a festészetre reflektáló műveivel találkozhatunk.

Nyugat.hu

A híres festők sírjait örökíti meg (Festő sírok-sorozat), a múzeum mint bűntény helyszíne (Helyszínelés a múzeumban) jelenik meg, a Terápia I-III. sorozatában pedig a művészet, különösen a kortárs és az absztrakt művészet miben létére tesz utalásokat.

Az ironikus hangvétel a közhelyes nemzeti sztreotípiákra is vonatkozik, mint például a Juhászok kolbásszal vagy a Magyar divat és a Levitáló ló című alkotások.

A fekete humor miatt illeszkedik a kiállítás anyagához a Síró közalkalmazott című festménye is, amely a bemutatás konetxtusát tekitve, egy oktatási intézményben, különösen, ahol tanárokat is képeznek igencsak baljóslatú, szarkasztikus víziót fest.

A kiállítás ingyenesen látogatható október 7. és október 29. között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló