Hencz Kornél plakátját darts táblának használták a celldömölki diákok

Botrány lett belőle, fegyelmit kapnak a gimnázium tanulói.

Celldömölkön, a Berzsenyi Dániel Gimnázium diáknapján egy ellenzéki választási plakátot használt darts táblának használt néhány fiatal – egyikük rokona a járási kormányhivatal vezetőjének. Erről videó is készült, amit a diákok egymásnak küldözgettek Snapchaten. A plakáton szerepel Hencz Kornél, jelenlegi alpolgármester is, aki ellenzéki jelölt volt a körzetben. Hozzá is eljutott a felvétel - számolt be az rtl.hu , illetve megjelent az országos sajtóban is.

A gimnázium közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban:

„A 2022. április 5-én tartott diáknapi rendezvény kampányprogramjai során sajnálatos esemény történt, amellyel iskolánk tanulóinak egy csoportja megsértette az országgyűlési választáson elindult helyi képviselőjelölt emberi méltóságát. Hencz Kornél képviselőjelölt úrtól, Celldömölk város alpolgármesterétől a vétséget elkövető diákok nevében elnézést kérünk. A tanulókat gimnazistához méltatlan viselkedésükért fegyelmi büntetésben részesítjük. Iskolánk közössége nyilvánosan elhatárolódik minden olyan cselekedettől, amely bárkit emberi méltóságában megsért.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet