Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba sem tudja, mi lesz a sorsa a kvótarendszer elleni petíciónak

A lényeg, hogy sokan álljanak mellénk - mondta Szombathelyen, aztán terroristázott egy kicsit.

A volt miniszter, országgyűlési képviselő ki is mondta, miről is szól tulajdonképpen a Fidesz legújabb aláírás-gyűjtési kampánya: most éppen a menekülteket az uniós országok között elosztó kvótarendszer ellen. Amikor egy kolléga megkérdezte, hová nyújtják majd be az aláírásokat, azt mondta, ez még nincs eldöntve, az a lényeg, hogy sokan álljanak a petíció mellé.

Jól jött az a kérdés

Azt is megjegyezte, hogy azért van itt a Falco-gyár környezetterhelése elleni aláírásgyűjtés Hende Csaba aláírásgyűjtéssel támad a Falco-gyár ellen 2015. October 09. 16:43 plakátja és pavilonja. Egy, persze teljesen véletlen kérdés után ismét elmondta mindazt, amit a petíció meghirdetésekor, hozzátéve, eddig mintegy hatezren írták alá azokat az íveket. Halkan jegyezzük meg, ennél az aláírásgyűjtésnél sem tudjuk, kinek és mikor adják át a tiltakozó aláírásokat.

Petíciós aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen - sajtótájékoztató
Petíciós aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen - sajtótájékoztató
Vágvölgyi Bálint

Hende Csaba hétfő délután a szombathelyi Fő téren hirdette meg a kvótarendszer elleni petíciót, ami egyébként elindult az egész országban, sőt, állítólag még Erdélyben is. A Fő térre elkísérte a fél Fidesz-vezérkar, két alpolgármesterrel, tanácsnokkal és képviselőkkel együtt.

Hende a már sokszor hallott hasonlattal élt, néhány európai ország vacsoravendégeket hívott, akiket aztán szét akar osztani a szomszédai között. Kijelentette, magunk akarjuk eldönteni, kit fogadunk be, és kivel akarunk együtt élni. A bevándorlás és a kvótarendszer pedig növeli a terrorveszélyt, ezért a kvóták helyett inkább meg kell védeni Európát és Magyarországot - mondta.

Jaj, de csacsi ez a kérdés

Megjegyezte, ők szolidárisak a menekültekkel, de aki Szíriából érkezik, az több biztonságos országon is áthalad, például Törökországon, Macedónián, Szerbián, Horvátországon. Ezért ők nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók, akik a jobb élet reményében jönnek. Kijelentette, a gazdasági bevándorlókra nincs szükség.

Petíciós aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen - sajtótájékoztató
Vágvölgyi Bálint

Aztán Hende meglepődött, mert egy kollégától húzós kérdéseket is kapott, köztük,ó azt, hogy ha most ilyen rossz a véleménye a Falco-gyárról, akkor tavaly miért gratulált a fejlesztéseikhez. Hende válaszában tagadta, hogy gratulált volna, hiszen ott sem volt, mire a kolléga megjegyezte, valóban nem volt ott, de levelet küldött, amit felolvastak.

Azt is megkérdezte, hogy a terroristák miért gyalogolnának 6-8 hónapot országokon keresztül, amikor a magyar kormány által offshore-cégek közvetítésével árult letelepedési államkötvényt pár ezer euróért megvehetik.

Petíciós aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen - sajtótájékoztató
Petíciós aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen - sajtótájékoztató
Vágvölgyi Bálint

Hende szerint ez csacsi kérdés, hiszen egy terrorista nem olyan bolond, hogy hagyja magát regisztrálni. Magyarországra amúgy sem tudnak bejutni a terroristák, és a tiltott határátlépés szigorú büntetéssel jár. Az új kérdésre, miszerint honnan veszik, hogy a menekültek között terroristák vannak, azt felelte, a nagy számok törvénye alapján. A kolléga megjegyezte, hogy ilyen alapon a jelenlévők között is biztosan van egy gyilkos.

Kinek is a 90 százaléka?

Hende hozzátette, a magyarok 90 százaléka egyébként a nemzeti konzultáción kijelentette, hogy az országot meg kell védeni. Ebből aztán egy kisebb vita lett, hogy ki hogyan értelmezi ezt, és hogy minek is a 90 százalékáról van szó. Hende is módosított közben: a konzultációs lapot visszaküldők 90 százaléka.

Részlet a vitából

A képviselő a végén még elsütötte a Szegedről szóló, központi (sok helyen elmondták már a fideszesek) becslést. A következő öt évben Szeged lakosságának megfelelő számú bevándorlót kellene befogadnunk a kvótarendszer alapján.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra