Hende Csaba: Czeglédy hazudik

Tovább folytatódik a telefonszámos kálvária.

Csütörtök délelőtt posztolt Czeglédy: Hende az adófizetőkkel fizetteti ki a saját telefonszámláját? September 29. 10:38 Facebook-oldalára egy nyáron kirobbant ügy kapcsán Czeglédy Csaba. „Hende Csaba lebukott: hazudott a hatóságnak, vagy az adófizetőkkel fizetteti ki a saját telefonszámláját” – írta.

Hende még nyáron jelentette fel Czeglédyt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), mert beleírta egy Facebook-posztba Hende mobilszámát, ami „szerinte nem nyilvános”, ugyanis „az az ő magántelefonszáma, és őt emiatt sérelem érte, mert elkezdték a választók felhívni”.

Czeglédy viszont indítványozta a NAIH-nál, hogy derítsék ki, ki az előfizetője a szóban forgó telefonszámnak és így kiderült, hogy az Országgyűlés Hivatala az, ráadásul már évek óta.

Lapunk ennek kapcsán természetesen felkereste a másik felet is, délután pedig megérkezett Hende Csaba reakciója is, aki rögtön az elején kijelentette: Czeglédy hazudik.

„Minden országgyűlési képviselőnek a törvény alapján az Országgyűlés Hivatala biztosítja a mobiltelefont - és bizonyos összeghatárokon belül a telefonszámláját is állja -, és a munkája végzéséhez szükséges egyéb feltételeket. Hasonló a helyzet az önkormányzatoknál és sok magáncégnél is egyes munkavállalók tekintetében. Így használ telefont Nemény Andrástól kezdve sok tisztségviselő a szombathelyi önkormányzatnál is. Sem Nemény András, sem jómagam nem követünk el ezzel semmilyen visszaélést; munkánk feltételeit a munkáltatónk biztosítja, ennyi történik csupán” – válaszolta.

Az országgyűlési képviselő azonban hozzátette, hogy egy mobiltelefonszám az érintett személy személyes adata, így annak közzétételére senki más nem jogosult.

Czeglédy pedig az engedélye nélkül tette ezt közzé, Hende elmondása szerint kifejezetten azzal a céllal, hogy „ezzel alkalmat teremtsen másoknak alpári módon, éjjel és nappal történő zaklatásomra”.

Mint mondja, ennek bizonyítékait elküldte az Adatvédelmi Hatóságnak is, ők pedig kötelezték Czeglédyt, hogy azonnali hatállyal vegye le a posztból Hende telefonszámát.

„Ő ezt meg is tette, hiszen nyilvánvalóan jogsértően járt el; ezt ő maga is pontosan tudja. Most arra várunk, hogy az adatvédelmi Hatóság kiszabja a méltó büntetést Czeglédy Csabával szemben. Biztos vagyok benne, hogy bíróságra fut majd ellene, ezért a végső szót a független bíróság fogja kimondani” – zárta mondandóját Hende.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t