Czeglédy: Hende az adófizetőkkel fizetteti ki a saját telefonszámláját?

A nyáron nyilvánosságra hozott telefonszámának előfizetője ugyanis az Országgyűlés Hivatala.

„Hende Csaba lebukott: hazudott a hatóságnak, vagy az adófizetőkkel fizetteti ki a saját telefonszámláját” írja Facebook-oldalán Czeglédy Csaba városi képviselő, akit még nyáron jelentett fel Hende Csaba bepanaszolta Czeglédy Csabát a hatóságnál August 11. 11:40 a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) az országgyűlési képviselő.

Az ok pedig, hogy Czeglédy júliusban leírta egy Facebook-posztban Hende mobilszámát, ami „szerinte nem nyilvános”, ugyanis „az az ő magántelefonszáma, és őt emiatt sérelem érte, mert elkezdték a választók felhívni”.

Czeglédy viszont indítványozta a NAIH-nál, hogy keressék meg a Magyar Telekomot és derítsék ki, hogy ki az előfizetője a szóban forgó telefonszámnak.

Kiderült, hogy évek óta az Országgyűlés Hivatala.

„Két dolog lehetséges, és nem tudom, melyik a rosszabb: Hende vagy hazudott a hatóságnak és mégsem a magántelefonszámáról van szó, vagy már évek óta az adófizetőkkel fizetteti ki a magántelefonja számláit. Egyébként látszik, hogy Bubu tipikus fideszes politikus, még havi tízezer forintért is lehajol, mert ennél azért nem kerül többe egy havi korlátlan beszélgetést és internethasználatot biztosító előfizetés” – részletezte Czeglédy, aki még hozzátette, hogy mindkettő bűncselekmény gyanúját veti fel.

Mint írja, a feljelentés kapcsán még várni kell a NAIH döntésére, de Hende csak akkor fizettettheti a telefonszámláját az Országgyűlés Hivatalával, ha az közfeladat ellátását szolgálja, így ezt a telefonszámát mindenki jogosult megismerni.

Frissítés:

Lapunk ennek kapcsán felkereste a másik felet is, délután pedig megérkezett Hende Csaba reakciója Hende Csaba: Czeglédy hazudik September 29. 15:55 is, aki rögtön az elején kijelentette: Czeglédy hazudik. Majd így folytatta:

„Minden országgyűlési képviselőnek a törvény alapján az Országgyűlés Hivatala biztosítja a mobiltelefont - és bizonyos összeghatárokon belül a telefonszámláját is állja -,és a munkája végzéséhez szükséges egyéb feltételeket. Hasonló a helyzet az önkormányzatoknál és sok magáncégnél is egyes munkavállalók tekintetében. Így használ telefont Nemény Andrástól kezdve sok tisztségviselő a szombathelyi önkormányzatnál is. Sem Nemény András, sem jómagam nem követünk el ezzel semmilyen visszaélést; munkánk feltételeit a munkáltatónk biztosítja, ennyi történik csupán.

A mobiltelefon száma azonban az érintett személy személyes adata; annak közzétételére senki más nem jogosult.

Czeglédy Csaba engedélyem nélkül, azzal a kifejezett szándékkal tette ki számomat a saját facebook oldalára, hogy ezzel alkalmat teremtsen másoknak alpári módon, éjjel és nappal történő zaklatásomra. Ennek bizonyítékait becsatoltam az Adatvédelmi Hatóságnak, amely kötelezte azonnali hatállyal Czeglédyt, hogy számomat vegye le az oldaláról. Ő ezt meg is tette, hiszen nyilvánvalóan jogsértően járt el; ezt ő maga is pontosan tudja.

Most arra várunk, hogy az adatvédelmi Hatóság kiszabja a méltó büntetést Czeglédy Csabával szemben. Biztos vagyok benne, hogy bíróságra fut majd ellene, ezért a végső szót a független bíróság fogja kimondani.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t