Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Csaba ezzel a fotóval majdnem szétrobbantott egy szombathelyi lokálpatrióta Facebook-csoportot

Nem voltak vevők a toronyi aszfaltozásra.

Sokaknak bizonyára nem újdonság, hogy van a Facebookon egy Szülővárosom Szombathely nevű csoport . A csoport lokálpatriótaként határozza meg magát, amely (mint a bemutatkozásukban írják) "régi és mai fotókkal, emlékekkel, rövid, a városhoz kötődő történetekkel mutatja be Szombathely múltját és jelenét" .

A csoport privát, ami azt jelenti, hogy a Facebookon bárki megtalálhatja, de csak regisztrált felhasználók posztolhatnak és kommentelhetnek. Kérni kell a felvételt, és ha az admin jóváhagyja, aktív tagok lehetünk. A csoportnak most 12 471 tagja van, ez persze folyamatosan változik.

A posztok politikamentesek, a legnagyobb vihart eddig az kavarta, Szombathelyen most azon vitáznak, hogy a román zászló színeire festették-e a vásárcsarnokot April 19. 15:09 , amikor egy felhasználó azt írta, hogy a felújított vásárcsarnok a román zászló színeit viseli. De tényleg régi fotók, történetek uralják a csoport posztjait.

Ebbe a közegbe durrantott bele pár napja Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki ezt a fotót posztolta ki:

Hende Csaba maszkban, öltönyben, egyenes tartásban szemléli az útaszfaltozást Toronyban.
Forrás: Facebook / Hende Csaba

És hozzátette, hogy négy új aszfaltos út lesz Toronyban.

Azonnal hatalmas vita kerekedett, a csoport tagjai két dolog miatt is kifogásolták a fotót, egyrészt miért raknak egy Szombathellyel foglakozó oldalra toronyi képet, másrészt mit keres itt Hende a politikai propagandájával, amikor eddig itt szó sem volt politikáról.

Többen kérték a moderátort, hogy vegye le a képet, de ő azt válaszolta, hogy a csoportban nincs cenzúra, mindenki azt tesz ki, amit akar.

Pár napig figyeltük az egyre hevesebb vitát, ami gyakorlatilag kétfelé szakította a korábban békésen nosztalgiázó csoporttagokat, aztán egyszer csak eltűnt Hende Csaba útépítő posztja a csoportból.

Azt nem tudjuk, hogy végül a moderátor engedett-e a többség kérésének, és ő törölte-e a posztot, vagy Hende fújt visszavonulót és vette le a képet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra