Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen most azon vitáznak, hogy a román zászló színeire festették-e a vásárcsarnokot

Az egyik lokálpatrióta Facebook-csoportban megy az adok-kapok.

"A felújított szombathelyi piac II. csarnoka. (Csak azt nem értem , hogy miért kellett román nemzeti színekbe öltöztetni?)" - írja a vitaindító posztban egy magát nacionalistának nevező férfi a Szombathelyen születetteknek létrehozott Facebook-csoportban .

A poszt mellett egy fotó, ami látszik, hogy a 2-es csarnok tetejét piros, sárga és kék színekre festették.

Ez a mi fotónk, nem a posztból vettük ki
Kiss Tamás

A tegnap délutáni poszthoz eddig 25 komment érkezett, és bizony, vannak nézeteltérések is a kommentelők között, hogy finoman fogalmazzunk.

Van, aki gyors és kompromisszumos megoldásban gondolkodik: "Csak egy lemezt kellene kicserélni zöldre vagy más színre, és nem ezen dühöngene a magyar!"

Más az eredeti poszton döbben meg: "Már a színek is politika!? Döbbenet !Inkább örüljünk a jó járdáknak, s nem botlunk meg a felgyűrődött aszfaltban!"

Van, aki felvilágosít: "Csád, és Venezuela zászlaja is ez a három szín."

A poszt indítója viszont nem adja fel: "De ez a színösszeállítás nem való ide!"

Előjön az aktuálpolitika is: "Nekem csak a narancsszínnel van "bajom". Nem illik sehova. A kék-sárga ízléses."

Van, aki értetlenkedik, de a posztoló gyorsan helyre rakja: "Nekem ilyen eszembe se jutott. Vagy mindennek pirosfehérzöldnek kell lenni?" Válasz: "Igen! Ez Magyarország!"

Közben mi hozzátesszük, hogy a látványtervben is három szín szerepelt, de a sárga helyett zöld volt eredetileg:

A látványterv
Forrás: Savaria Városfejlesztési Kft.

Van, aki elkeseredik: "Olyan mind egy óvoda... katasztrófa "

Akad, aki tisztázza a helyzetet: "Egyébként meg piros-sárga-kék országzászló nincs. A román pont fordítottja. Meg lehet nyugodni, nem történt hazaárulás."

Neki segítője is van: "Te jó ég! Színek miatt ennyi szócséplés..... sokan így élik ki frusztrációjukat..... esetleg szabad lesz nyáron ilyen virágos ruhát felvenni!? Elképesztő"

Van, aki szimpatizál a poszttal: 'Minden országnál minimum(!) hogy figyelnek a nemzeti színekre. Minél több dolgot próbálnak felruházni nemzeti jelképekkel. Minimum. Itt a festékboltok készleteivel van probléma, vagy a fejekben?"

Van, aki tárgyilagos: "Szerintem csak a 3 alapszínről van szó. Vidám, figyelemfelkeltő."

A vita még tart, itt lehet csatlakozni hozzá, igaz, ehhez be kell lépni a csoportba.

A szombathelyi vásárcsarnok felújításának történetét és anomáliáit ebben a cikkünkben Csúszás és pluszköltségek – Gondok vannak a szombathelyi vásárcsarnok felújításával? 2020. September 12. 11:37 foglaltuk össze, a felújított kettes csarnokot Nem mindenki elégedett a felújított vásárcsarnokkal 2020. November 05. 15:56 pedig az alábbi videóban teszteltük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra